Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
55 files van totaal 228 km

Brandweer rukt uit voor treinstel vol rook bij Eindewege

Toegevoegd: 23-01-2006, 15.24 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

EINDEWEGE - Ter hoogte van Eindewege is vanmiddag een treinstel stilgezet dat vol stond met rook. De reizigers die zich in de trein bevonden, zijn geëvacueerd. Het treinverkeer wordt inmiddels langzaam hervat.

Rond tien voor drie werd brand ontdekt in een intercity die vanuit Vlissingen onderweg was naar Bergen op Zoom. Aan de buitenzijde van de trein was niets te zien. Binnen in de trein zouden diverse rookpluimen te zien zijn geweest.  Inzittenden trokken aan de noodrem waarna het treinpersoneel de trein stil zette. Dit gebeurde tussen Eindewege en 's Heer Arendskerke.

De inzittenden van de trein, ongeveer honderd personen, werden geëvacueerd. De reizigers liepen vervolgens met politiebegeleiding in de richting van Goes. Bij de volgende spoorwegovergang moesten zij wachten op busvervoer. Na ongeveer een uur konden zij per bus verder in de richting van Bergen op Zoom.

Na de brandmelding werd de electriciteit van de bovenleiding gehaald. Dit had als resultaat dat het treinverkeer tussen Goes en Middelburg lange tijd stil lag. Pas rond half vijf werd het treinverkeer tussen beide plaatsen weer langzaam hervat. In de tussentijd werden reizigers met behulp van bussen naar de andere stations gebracht.

De brandweer rukte met diverse voertuigen uit naar de trein. Vanuit 's-Heer Arendskerke rukte de brandweer uit met de tankautospuit 4740. Ook vanuit Goes rukte de brandweer uit. Vanaf die post gingen de tankautospuit 4739 en de ladderwagen 4750 ter plaatse.

Ook rukte het haakarmvoertuig 4362 uit. Met dat voertuig werd de watercon-tainerhaakarmbak 4366. Verder werd het busje 4772 ingezet. De Officier Van Dienst Geneeskundig is ook ingelicht over de brand. Deze is uiteindelijk ook ter plaatse gegaan bij de brand.

De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting. De spoorwegpolitie zal een onderzoek instellen naar de brand.


Foto's




Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren