Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
79 files van totaal 306 km

Yerseke wordt nog verkeersveiliger

Toegevoegd: 02-12-2009, 12.13 uur
Door: Roland de Jong

YERSEKE - De komende maanden gaat de gemeente Reimerswaal aan de slag om de kern Yerseke nog verkeersveiliger te maken.


Met de inrichting van de kern Yerseke als 30 km gebied kan de duurzaam veilige inrichting in de gemeente Reimerswaal worden afgerond. De andere kernen binnen de gemeente zijn in de afgelopen jaren al ingericht als 30 km gebied.

De bewoners van Yerseke hebben hun wensen en klachten kenbaar gemaakt, deze zijn geïnventariseerd en er is er een plan voor Yerseke opgesteld. Inmiddels is er met de uitvoering van dit plan een begin gemaakt.

 
 
Als eerste maatregel is een rotonde gerealiseerd op het kruispunt Molendijk - Welleweg. Een gevolg daarvan is dat de snelheid van het verkeer aanzienlijk geremd wordt, waardoor het bijvoorbeeld voor fietsers veiliger wordt om over te steken.

De komende maanden zullen diverse werkzaamheden in de woonwijken in het dorp plaatsvinden, waarna vanaf begin februari 2010 een begin zal worden gemaakt met de aanpassing van de doorgaande route Marijkelaan - Molenlaan - Damstraat - Dam en Breeweg.
 
Zie ook:
- Groot deel Yerseke wordt 30-zone (20-04-2009)
- Adviessnelheid op Zanddijk Yerseke (17-03-2009)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Parkeren (3-12-2009 om 19:24)
Traject molenlaan damstraat idd veiliger maken door die geparkeerde auto's weg te slepen. Iedereen poept daar z'n auto aan de kant, terwijl ze oprijlanen naast hun huis hebben. Willen deze mensen nu echt zo graag schade aan hun auto? Dat kan hoor, als zij dat willen.
Cookie-instellingen beheren