Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Hond meegesleurd door auto in IJzendijke

Toegevoegd: 03-12-2009, 19.21 uur
Door: Roland de Jong
IJZENDIJKE - Woensdagmiddag rond 16.00 uur is, aan de Oranjedijk in IJzendijke een hond aangereden. Het dier raakte flink gewond.


Een 61-jarige man uit de gemeente Sluis fietste even voor vieren over de Verbindingsweg in IJzendijke. Zijn hond liep, enkele meters achter hem, met hem mee. Toen de fietser vlakbij de kruising met de Oranjedijk was, werd hij ingehaald door een langzaam rijdende personenauto.

Bij het voorbij gaan zag de 61-jarige man dat zijn hond onder de auto werd meegesleept. Na enkele meters te zijn meegesleept reed de auto over de hond heen en reed vervolgens door.

 
De hond is overgebracht naar een dierenkliniek waar hij enkele uren lang is geopereerd aan verschillende rugwervels. Of de hond zal herstellen is nog onduidelijk.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Momo (3-12-2009 om 19:47)
Jemig!In wat voor een wereld leven we vandaag de dag Bestuurders zien niets rijden willekeurig over mens en dierDierenliefhebbers nemen ook zelf geen verantwoordelijkheid meer een dier kan niet goed zelfnadenkendus hoort aangelijnd te zijn veel sterkte lieveonschuldige hondVinger hoognaar bestuurde
Dennis (3-12-2009 om 19:46)
Hond aan de lijn! Dan heb je hem zelf in de hand en kan het dier ook niet onverwachts op de weg springen met alle gevolgen van dien. Lullig voor de man en zonde voor de hond. Ze hebben niet voor niks een riem uitgevonden.
Dierenliefhebber (3-12-2009 om 19:43)
Heel erg dit! Was alleen makkelijk te voorkomen: je hond aan de lijn, ook als je fietst! Dit kan bv. door een springer te bevestigen aan de fiets, zodat de eigenaar ook de handen vrij heeft. Hoop dat de hond opknapt, verschrikkelijk wat hij heeft moeten door maken!!!!!
Jan (3-12-2009 om 19:34)
Ik hoop dat de eigenaar van de hond het kenteken heeft kunnen opnemen. Zo'n bestuurder, die zou je toch een .......geven! Ik hoop dat de hond dit overleeft!
W (3-12-2009 om 19:34)
Wat een afschuwelijke gebeurtenis! ik wens het baasje van de hond heel veel sterkte toe!
Dierenvriend (3-12-2009 om 19:31)
Vreselijk!!!!!!! En waarom is die bestuurder doorgereden zoiets merk je toch? Ik hoop dat de hond er goed door komt. Sterkte voor zijn baasje en ook voor degene die de hond heeft aangereden want die zal ook wel niet lekker lopen nu. (ook mocht degen niks hebben gemerkt)
Cookie-instellingen beheren