Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Hond meegesleurd door auto in IJzendijke

Toegevoegd: 03-12-2009, 19.21 uur
Door: Roland de Jong
IJZENDIJKE - Woensdagmiddag rond 16.00 uur is, aan de Oranjedijk in IJzendijke een hond aangereden. Het dier raakte flink gewond.


Een 61-jarige man uit de gemeente Sluis fietste even voor vieren over de Verbindingsweg in IJzendijke. Zijn hond liep, enkele meters achter hem, met hem mee. Toen de fietser vlakbij de kruising met de Oranjedijk was, werd hij ingehaald door een langzaam rijdende personenauto.

Bij het voorbij gaan zag de 61-jarige man dat zijn hond onder de auto werd meegesleept. Na enkele meters te zijn meegesleept reed de auto over de hond heen en reed vervolgens door.

 
De hond is overgebracht naar een dierenkliniek waar hij enkele uren lang is geopereerd aan verschillende rugwervels. Of de hond zal herstellen is nog onduidelijk.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
TT (4-12-2009 om 19:56)
Dierenliefhebster: u heeft het verkeerd. Sorry maar elk dier heeft vrijheid nodig...moeten wij onze honden nu kort gaan houden omdat er van die mongolen in het verkeer zitten? Dat dacht ik dus mooi even niet.. mijn hondje was ook aangelijnd! Maar hij is nu wel dood
TT (4-12-2009 om 19:46)
Vervolg: er moet een speciale cursus komen. Vind dat automobilisten beter inzicht moeten krijgen. het gaat verdorie hier wel om een levend wezen en niet om een voorwerp. Ik hoop dat de hond het red..en dat deze dader(s) wel gevonden worden want ik zoek degene die mijn hondje doodreed nog steeds!
TT (4-12-2009 om 19:45)
@Corina: dat was mijn hondje, mijn zusje liep met de hondjes. daders zijn spoorloos verdwenen maar wel gestopt..en aan iedereen die dit leest: automobilisten schatten alles verkeerd in,letten niet meer op. en doen of ze de keizer van het verkeer zijn.
Desertflower (4-12-2009 om 18:23)
Wat voor een mens ben je dan eingelijk? Nou ja, geen mens, gewoon een BEEST. Zou graag hem eens even over de weg slepen en dan over hem/haar heenrijden Waarom bestaan er hier in dit Nederland geen straffen zoals in Amerika? Wordt tijd dat hier ook Animal Cops komt en dan sta ik vooraan.
Erik (4-12-2009 om 17:30)
Natuurlijk, voor de hond is dit in en in triest. Ook geen goed woord voor de automoblist(e) die doorreed ( er van uit gaande dat hij/zij het gemerkt heeft). Maar aan de andere kant, een hond hoort aangelijnd te zijn en niet voor "het gemak" worden uitgelaten door iemand die op de fiets meerijdt.
YvK (4-12-2009 om 16:43)
Beste, (VERVOLG) Als je het artikel zou hebben gelezen dan lees je dat de auto afremde. Nadat hij de hond heeft meegesleurd reed hij er vervolgens nog eens overheen. Hier hoort de bestuurder een flinke straf voor te krijgen.
Cookie-instellingen beheren