Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
113 files van totaal 408 km

Hond meegesleurd door auto in IJzendijke

Toegevoegd: 03-12-2009, 19.21 uur
Door: Roland de Jong
IJZENDIJKE - Woensdagmiddag rond 16.00 uur is, aan de Oranjedijk in IJzendijke een hond aangereden. Het dier raakte flink gewond.


Een 61-jarige man uit de gemeente Sluis fietste even voor vieren over de Verbindingsweg in IJzendijke. Zijn hond liep, enkele meters achter hem, met hem mee. Toen de fietser vlakbij de kruising met de Oranjedijk was, werd hij ingehaald door een langzaam rijdende personenauto.

Bij het voorbij gaan zag de 61-jarige man dat zijn hond onder de auto werd meegesleept. Na enkele meters te zijn meegesleept reed de auto over de hond heen en reed vervolgens door.

 
De hond is overgebracht naar een dierenkliniek waar hij enkele uren lang is geopereerd aan verschillende rugwervels. Of de hond zal herstellen is nog onduidelijk.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wtvda (4-12-2009 om 11:54)
Beterschap voor de hond, @ Condor.. Gelukkig reed jij daar niet en was het geen klein kind!
Wtvda (4-12-2009 om 11:52)
Hoop dat het goedkomt met de hond. en Condor, Wat een nare opmerking. Gelukkig lag er geen klein kind onder he !
Condor (4-12-2009 om 10:38)
Zoveel domme reacties richting de auto, als je iedere keer moet stoppen als je denkt ergens overheen te rijden, kun je veel beter thuis blijven. En dat geld zeker voor de polder met al die kleibonken op de weg. Niettemin, sterkte voor de hond en in het vervolg een korter lijntje naar het baasje?
Hondeneigenaresse (4-12-2009 om 10:27)
Corina dat was dus ons hondje. Ze zijn niet doorgereden maar had hun ons tel nr gegeven en tot nu toe hebben ze nog geen contact opgenomen is ook aso toch???? Ze weten waar we wonen dus als ze dit lezen hoop ik dat we nog iets van ze horen we willen weten wat er is gebeurd hun kant ook horen
Hondeneigenaresse (4-12-2009 om 10:21)
Nog even een vervolg op het vorige. Ik ben het er ook mee eens dat honden altijd aangelijnd moeten zijn. Maar wou er mee zeggen dat als ze aangelijnd zijn er dus ook ongelukken mee kunnen gebeuren omdat sommige automobilisten gewoon niet uitkijken dit is een goed verlicht zebrapad!
Hondeneigenaresse (4-12-2009 om 10:12)
Ik lees verschillende reacties over dat de hond had moeten zijn aangelijnd. Maar wij hebben 2,5 week terug een hondje verloren die was aan gelijnd en zelfs op t zebrapad liep. Ze waren wel gestopt en zouden nog contact opnemen heb ze telnr gegeven maar tot nu toe nog niks gehoord.
Cookie-instellingen beheren