Veiligheid rotondes Goes wordt beter

Toegevoegd: 04-12-2009, 22.06 uur

Door: Roland de Jong
GOES - Maandag wordt gestart met het verbeteren van de verkeersveiligheid van de rotonde Polderplein in Goes.

Door het aanpassen van de rotonde op de kruising van de Troelstralaan, de Europalaan en de Thorbeckelaan wordt met name de verkeersveiligheid van fietsers op het plein verbeterd, aldus de gemeente. Het aanliggende fietspad wordt vrijliggend gemaakt.
 
Het rode asfalt van het bestaande fietspad wordt hiervoor verwijderd en het nieuwe pad (in rood asfalt) komt op de plaats van de huidige groenstroken. De werkzaamheden duren naar verwachting minimaal twee weken. Gedurende deze periode is de rotonde niet toegankelijk voor verkeer. Omleidingsroutes worden aangegeven.
 
 
Via de rotonde bij het kantoor van ZLM Verzekeringen en de Van Hogendorplaan kan het verkeer in en uit de Goese Polder.

Vanaf maandag 14 december wordt ook aan de verkeersveiligheid van het Admiraalsplein, beter bekend als de rotonde dicht bij de Stadspoort. Deze is dan die hele week niet toegankelijk voor fietsers. Tijdens de werken is het plein gesloten voor alle verkeer.

Ook hier wordt het rode asfalt van het bestaande fietspad verwijderd en daarna het nieuwe fietspad (in rood asfalt) aangelegd. De middengeleider tussen rijbaan en fietspad wordt versmald, zodat de snelheid van het fietsverkeer op de rotonde lager wordt. Hierdoor zijn fietsers eerder én beter zichtbaar voor alle auto’s op de rotonde.

De werkzaamheden duren één week, de rotonde wordt dan afgesloten voor fietsverkeer. Omleidingsroutes worden aangegeven. In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 december wordt ook ’s nachts gewerkt. Het plein is dan gedeeltelijk gesloten.

Voor het aanpassen van allebei de rotondes is subsidie vanuit de Provincie Zeeland beschikbaar gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marthyn (6-12-2009 om 19:30)
Of fietsers de rotonde laten nemen met de klok mee! zie je ze in principe beter aankomen en minder dode hoeken dacht ik zo...
Jan (6-12-2009 om 12:31)
De enigste manier om rotondes veiliger te maken voor fietsers is heeeeeeel erg simpel! Geen voorrang meer voor fietsers. Probleem opgelost.
Kees (6-12-2009 om 06:24)
Wat een ellende met die rotondes,je verbeterd een hoop door,niet bij de een voorrang krijg en bij de ander weer moet verlenen,het is verwarrend en als mensen zich ook eens aan de regels zouden houden!! want ze gunnen mekaar niks,maar schiet er niks mee op.beetje dom.er ook teveel kleine rotondes!!
Kees (5-12-2009 om 16:11)
Al die rotondes, moeten ze ook niet klagen over rookgassen, denk daar maar eens over gemeente goes. heerlijk als je daar in de buurt woont. en geef fietsers zeker geen voorrang, dat is dus echt niet veilig
René (5-12-2009 om 14:37)
De regel om fietsers binnen de bebouwde kom voorrang te geven op rotondes valt juist in Goes verkeerd. Als je ziet hoe sommige malloten op de fiets snelheden halen als waren het brommers en zich dan de rotonde op storten onder het mom; we hebben voorrang, dus nemen we dat ook. Dwaas zijn ze!
Marc (5-12-2009 om 14:12)
Wat een stelletje ouwe zeurpieten zitten hier! Ga straks AUB terug met de goedheiligman!