Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gezin op tijd uit huis bij grote brand

Toegevoegd: 05-12-2009, 04.16 uur
Door: Roland de Jong
VOGELWAARDE - Een gezin is in de nacht van vrijdag op zaterdag net op tijd uit een woning kunnen komen toen daar een grote brand uitbrak. De zes hebben wel rook ingeademd.
 
Het incident vond plaats in een pand aan de Kerkstraat in Vogel-
waarde. De eerste melding kwam even voor 04.00 uur binnen. Omdat al snel bekend werd dat niet duidelijk was waar de zes bewoners, vier kinderen en twee volwassenen waren, werd opge-schaald. De brandweer alarmeerde in totaal zes voertuigen.
 
Rond 04.10 uur kwam het bericht dat de zes uit het pand waren. Buurtbewoners hadden het gezin, dat boven voor het raam stond, naar buiten geholpen. De zes hadden volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland wel rook ingeademd.
 
Ze zijn alle zes naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Voor zover bekend zijn er geen zwaargewonden. De ambulancedienst was al opgeroepen om stand-by te staan.
 
Volgens de woordvoerder is het vuur ontstaan op de begane grond. Daarna dreigde dit over te slaan naar de eerste verdieping. De brandweer wist het vuur echter snel onder bedwang te krijgen. Er is aan de achterzijde even sprake geweest van een uitslaande brand, maar overslag naar andere panden werd voorkomen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
TT (6-12-2009 om 19:45)
Sterkte voor bewoners hopelijk kunnen ze nu elders terecht of is het huis nog bewoonbaar? Erg voor hun zeg!
Paddington (6-12-2009 om 18:51)
Een dikke pluim voor de buren en alle andere hulpverleners die de mensen gered hebben
Renske (6-12-2009 om 12:39)
Om half 4 werd ik wakker door gegil op straat.. HELP HELP! Mn vader riep je moet er uit er is brand bij de bure, alles wat er gebeurde flitste voorbij! Het was een heftige nacht die ik niet meer vergeet.. We missen jullie buurtjes, het is hier zo stil, we zijn echt geshockeerd! We denken aan jullie
Tom (6-12-2009 om 12:03)
@ Conny: Wat voor leven moet jij wel niet hebben, 21 rookmelders, 4 brandblussers en 2 blusdekens in je huis en dan 's nachts ook nog eens uit bed om te kijken of er geen brand is... Loop je dan op straat ook voortdurend om je heen te kijken of er niemand achter je aan zit met een mes of pistool??
Peelander (5-12-2009 om 21:15)
Jp, je hebt gelijk ben zelf aan het verbouwen met slopen kwam ik zeer brandgevaarlijke dingen tegen. Zoals blote draden in het zachtboord. Kan zo misgaan.
Goedhartjes (5-12-2009 om 20:22)
Punt 1 vind ik het erg wat gebeurt is! Punt bezuinig vooral niet op rookmelders!!
Cookie-instellingen beheren