Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Belg slaat op de vlucht bij controle

Toegevoegd: 06-12-2009, 17.11 uur
Door: Roland de Jong
WATERLANDKERKJE - De politie heeft vannacht een 22-jarige Belg opgepakt die was weggereden bij een alcoholcontrole in Waterlandkerkje.


Tijdens de controle zagen agenten rond 00.30 uur een auto aankomen rijden vanuit de richting van het plaatsje Turkije. Bij het zien van de controle stopte de auto en keerde om. De agenten stapten in hun auto en reden de kerende auto achterna.

Op de Turkijeweg werd de bestuurder aan de kant gezet. De bestuurder bleek een 22-jarige Belg te zijn. Tijdens aanspreken, zag één van de agenten een joint op het dashboard liggen. In antwoord op de vraag of hij nog meer drugs in zijn auto had liggen, overhandigde hij een tasje met ongeveer 65 gram hennep.

Hierop werd de man aangehouden. Tijdens fouillering werd in één van zijn zakken nog een kleine hoeveelheid hennep gevonden. De Belg werd vervolgens overgebracht naar het politiebureau in Oostburg. Na overleg met de officier van justitie werd zowel de hennep als de personenauto waarin hij reed in beslaggenomen. De 22-jarige man krijgt een boete thuis van 500 euro.

Tijdens dezelfde controle werd rond 00.30 uur ook een 23-jarige automobiliste uit de gemeente Sluis betrapt op rijden onder invloed. Omdat zij een beginnend bestuurder is en de uitslag van de ademanalyse rond de 700 ugl zat, werd haar rijbewijs direct ingenomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michael (7-12-2009 om 09:37)
Zeg Charka jij moet dat toch snappen,de dienstdoende officier past het zelfde recht toe,als in Belgie.
Oc (7-12-2009 om 08:24)
Ja natuurlijk gaat het om geld! het is toch overal crisis !!! vind het wel een beetje ver gaan,het gaat de laatste tijd alleen maar over softdrugs, ik heb dat niet nodig,maar vind toch dat dit geen misdaad is!!
Charka (6-12-2009 om 19:29)
Auto in beslag genomen omdat hij drugs in bezit had? als je iemand dood rijd moet je je rijbewijs niet eens inleveren laat staan je auto.
Piet (6-12-2009 om 17:45)
WOW, 500 euro boete voor 65 gram hennep en nog wat joints. Las afgelopen week dat 4 belgen elk 400 euro boete kregen en hadden samen in totaal 12 gram. Lijkt erop hoe meer hennep hoe lager de boete. Was het in Terneuzen dus alleen te doen om geld te innen voor de belasting?
Cookie-instellingen beheren