Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
55 files van totaal 225 km

Politieagent gewond bij arrestatie

Toegevoegd: 08-12-2009, 19.25 uur
Door: Manfred Berrevoets
OOST-SOUBURG - In de Kanaalstraat in Oost-Souburg zijn dinsdagmiddag twee mannen van 31- en 36 jaar, zonder vaste woon of verblijfplaats, aangehouden voor diefstal. Eén van hen verzette zich zo hevig bij zijn arrestatie dat een agent gewond raakte.


Omstreeks 13.30 uur zagen agenten in burger in de Kanaalstraat een notoire winkeldief lopen in gezelschap van een andere man. Beide agenten besloten de mannen te volgen. Eén liep de Zeeman binnen en de andere liep door naar het Kruidvat. In het Kruidvat zag één van de agenten dat de man enkele producten uit een rek pakte en deze in zijn tas stopte. Vervolgens verliet hij zonder te betalen de winkel. Ook zijn maatje had inmiddels de Zeeman verlaten.

Verderop in de Kanaalstraat spraken de agenten hen aan en vertelden dat ze van de politie waren. Ze pakten beiden de mannen beet en vertelden dat ze werden aangehouden voor diefstal. De verdachten wilden niet meewerken en één van hen pleegde hevig verzet.

Eén van de agenten in burger raakte daarbij gewond aan beide knieën en zijn duim raakte uit de kom. Ook probeerde de verdachte hem te bijten. Inmiddels waren ook enkele collega's ter plaatse gekomen waarna beide verdachten geboeid werden overgebracht naar het politiebureau in Vlissingen.

Daar bleek dat de tassen van de mannen waren geprepareerd voor winkeldiefstallen. In een tas werden diverse goederen aangetroffen die vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal. Zowel de 31-jarige als de 36-jarige man zijn ingesloten in een politiecel in Torentijd voor verder onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sluiskillse (8-12-2009 om 22:26)
Beterschap voor de agent.
Maurits (8-12-2009 om 21:31)
Respect! nu is ff wat positiefs voor onze "blauwe" dames en heren!
An (8-12-2009 om 21:20)
Dat is ook wat.Je wilt als agent je werk doen krijg je dit.Als ze je nodig hebben zeiken ze dat je niet snel genoeg bent.Betrap je ze dan keren ze zich tegen je.Wel,ik sta naast je hoor.In slecht en in goed zullen we maar zeggen.
Harry (8-12-2009 om 21:05)
Heeeel goed werk, om eens politie in burger rond te laten lopen in Oost Souburg. dat mogen ze vaker doen. Rondje Oranjeplein, Paspoortstraat, Kanaalstraat, NS-station en weer terug. Durf te wedden dat ze elke dag wel wat arrestaties kunnen plegen.
Ano (8-12-2009 om 20:27)
Politie zou eens wat vaker de wapenstok moeten gebruiken! maar de kans dat de agent dan vervolgd wordt wegens mishandeling is te groot! Jammer dat het systeem hier op die manier werkt!
Mike (8-12-2009 om 20:02)
Direct afvoeren naar een strafkamp in sibirie.
Cookie-instellingen beheren