Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Politieagent gewond bij arrestatie

Toegevoegd: 08-12-2009, 19.25 uur
Door: Manfred Berrevoets
OOST-SOUBURG - In de Kanaalstraat in Oost-Souburg zijn dinsdagmiddag twee mannen van 31- en 36 jaar, zonder vaste woon of verblijfplaats, aangehouden voor diefstal. Eén van hen verzette zich zo hevig bij zijn arrestatie dat een agent gewond raakte.

Omstreeks 13.30 uur zagen agenten in burger in de Kanaalstraat een notoire winkeldief lopen in gezelschap van een andere man. Beide agenten besloten de mannen te volgen. Eén liep de Zeeman binnen en de andere liep door naar het Kruidvat. In het Kruidvat zag één van de agenten dat de man enkele producten uit een rek pakte en deze in zijn tas stopte. Vervolgens verliet hij zonder te betalen de winkel. Ook zijn maatje had inmiddels de Zeeman verlaten.

Verderop in de Kanaalstraat spraken de agenten hen aan en vertelden dat ze van de politie waren. Ze pakten beiden de mannen beet en vertelden dat ze werden aangehouden voor diefstal. De verdachten wilden niet meewerken en één van hen pleegde hevig verzet.

Eén van de agenten in burger raakte daarbij gewond aan beide knieën en zijn duim raakte uit de kom. Ook probeerde de verdachte hem te bijten. Inmiddels waren ook enkele collega's ter plaatse gekomen waarna beide verdachten geboeid werden overgebracht naar het politiebureau in Vlissingen.

Daar bleek dat de tassen van de mannen waren geprepareerd voor winkeldiefstallen. In een tas werden diverse goederen aangetroffen die vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal. Zowel de 31-jarige als de 36-jarige man zijn ingesloten in een politiecel in Torentijd voor verder onderzoek.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Een axelaar! (9-12-2009 om 19:12)
Beterschap voor de gewonde agent .Maar petje af voor de politie dit zien we graag politie op straat en handelen! op naar een veilige gezellige straat
Jeroen (9-12-2009 om 13:52)
Uitstekende actie, van mij mogen deze agenten een bonus krijgen. In ieder geval hebben beide heren zonder woon/verblijfplaats deze dit de komende tijd nu wel, makkelijk voor de kerstkaarten dit jaar. Hoop van harte dat ze hier voor een lange periode zullen verblijven. De samenleving knapt ervan op.
Division (9-12-2009 om 11:01)
Goed werk, alleen jammer dat de verdachten zo weer op straat staan.
Herrie (9-12-2009 om 10:02)
10+ ! Voor de agenten.
Bloemanlaan veteranus (9-12-2009 om 08:50)
Dat is nou mooi politie werk. Een lekker ouderwets potje boeven vangen. Deze mensen kunnen ook wel slechtere dingen gaan doen,wat door deze agenten nu mooi voorkomen is. Sterkte met de verwondingen, een echte vouw agent. Ik geef deze arrestatie een 7.5
TT (9-12-2009 om 08:43)
Politie moet gerespecteerd worden. Maar tegenwoordig word er niemand meer in deze samenleving met respect behandeld. Burgers niet en de handhavers niet. Sterkte voor de gewonde agent. Helaas kom je ook met politiewerk er niet zonder kledingscheuren van af soms.