Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Boetes controle Spaanweg Kapelle

Toegevoegd: 08-12-2009, 22.11 uur
Door: Manfred Berrevoets
KAPELLE - Door de politie zijn dinsdagmorgen tijdens een controle op de Spaanweg bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten.

De route Spaanweg/Wrangeweg/Groeweg is alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer en fietsers. Deze route wordt vaak als sluiproute gebruikt door automobilisten. In het verleden was dit een 80 km weg.


Maar omdat dit gevaarlijke situaties opleverde voor fietsers werd de snelheid verlaagd naar 60 km. Ook dit leverde nog steeds gevaarlijke situaties op waarna werd besloten de weg af te sluiten voor doorgaand verkeer.

 
 
De politie heeft een tijdje automobilisten gewaarschuwd maar vanmorgen werden toch nog een aantal automobilisten bekeurd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dennis (9-12-2009 om 12:05)
Ik vind dit zulke flauwekul. Ze merken het aan als zijnde sluiproute terwijl dit voor inwoners uit Kapelle bijvoorbeeld ook de kortste en snelste route is naar het oosterscheldeziekenhuis. 60km zone prima maar helemaal afsluiten is nergens voor nodig.
Nellie (9-12-2009 om 12:05)
Doe er 10 min langer over om op mn werk te komen. Ipv met aangepaste snelheid langs mooie akkers, bos, paarden in de wei, mooie huizen/boerderijen, moet ik nu omrijden via drukke wegen met vele huizen, stoplichten, rotondes, spoorwegovergang, hónderden fietsende scholieren, moeders&kleine kinderen.
A van der pol (9-12-2009 om 10:01)
Ik woon aan de beuken straat die is vele malen drukker dan die polderwegen kunnen we die ook wel af sluiten,dit is toch te gek voor woorden ik ben het met de andere schrijver eens we betalen wegen belasting dus moeten we overal kunnen rijden,
Leo (9-12-2009 om 09:45)
Ik kan mij voorstellen dat het op spitsuren erg druk is en dan ben ik het met de vorige reactie eens. Maar in het weekeind kunnen we onze eigen polders niet eens meer bezoeken. We betalen wel wegenbelasting en vervolgens sluiten ze de wegen. De polders zijn ook van mij en dus niet afsluiten
H.Reuling (9-12-2009 om 00:17)
De spaanweg mag dan sluiproute genoemd worden door de overheid, maar is ontstaan door een gebrek aan een goede en kortste weg naar een aansluiting met een autsnelweg. Sluiproutes zijn dus voor het milieu eigenlijk het beste en moeten opgewaardeerd worden.
Cookie-instellingen beheren