Weerbericht:
Zonnig en in het zuidoosten zomers warm
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 79 km

Boetes controle Spaanweg Kapelle

Toegevoegd: 08-12-2009, 22.11 uur
Door: Manfred Berrevoets
KAPELLE - Door de politie zijn dinsdagmorgen tijdens een controle op de Spaanweg bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten.

De route Spaanweg/Wrangeweg/Groeweg is alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer en fietsers. Deze route wordt vaak als sluiproute gebruikt door automobilisten. In het verleden was dit een 80 km weg.


Maar omdat dit gevaarlijke situaties opleverde voor fietsers werd de snelheid verlaagd naar 60 km. Ook dit leverde nog steeds gevaarlijke situaties op waarna werd besloten de weg af te sluiten voor doorgaand verkeer.

 
 
De politie heeft een tijdje automobilisten gewaarschuwd maar vanmorgen werden toch nog een aantal automobilisten bekeurd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Goes (10-12-2009 om 01:53)
Helaas begint deze overdreven vorm van afsluiting wel een beetje nare bijsmaak te krijgen. Ik adviseer een ieder die een bekeuring heeft gekregen daartegen in beroep te gaan (alle stukken over verkeersbesluit bij Politie en WZE opvragen op basis van WOB)
Ikke (9-12-2009 om 20:33)
Ik ben een taxichauffeuse die eerst ook gebruik maakte van deze weg. Nu moeten we de hele stad door om op de plaats van bestemming te komen, dat leverd ook zeer onveilige situaties op , fietsers die zo maar de straat op rijden , het liefst nog met muziek in de oren , wat is veilig ??
Dr. A. Cula (9-12-2009 om 14:38)
Ze hadden moeten gaan bekeuren toen het een 60km weg was. De gevaarlijke situaties ontstonden niet omdat het een 60km weg was, maar omdat ze nog steeds 80km of meer reden. Dat waren vooral de busjes die kinderen weg brachten.
Boo (9-12-2009 om 14:13)
Door die afsluiting is een lange file bij 'sGravenpolder waar 'swinters vaak auto's op elkaar botsen. door die verhogingzie je de file net na de "bult" pas op het laatst. lekker veilig! Als je verbied over die weg te rijden moet je wel zorgen dat de verplichte weg veiliger wordt.
Nwe weg (9-12-2009 om 12:39)
Dat geeft ook aan dat de daarvoor bedoelde toegangswegen niet voldoen. en er een betere verbinding moet komen waardoor men (of iig. veel minder bestuurders) niet meer voor deze weg kiest. op a58 afslag bij ziekenhuis bijvoorbeeld.
Fietser (9-12-2009 om 12:20)
Belachelijk. Sinds jaar en dag is het altijd bereikbaar geweest. Ik fiets hier dagelijks. Als de auto's gewoon 60 km/h rijden is er niks aan de hand. Ik heb er dus geen last van. Vanuit 's-Gravenpolder is nu alles afgesloten. De vierwegenweg naar Kapelle en ook de Pietersweg richting Goes.