Weerbericht:
Vooral in de middag enkele stevige regen- en onweersbuien
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 46 km

Kotter gestrand op Noordzee

Toegevoegd: 10-12-2009, 21.08 uur
Kotter gestrand op Noordzee
Door: Manfred Berrevoets
NEELTJE JANS - Donderdagmiddag rond 15.50 uur is de KNRM met een reddingsboot uitgerukt voor een gestrande vissersboot op de Noordzee.


Het bleek te gaan om de 32 meter lange mesheftenkotter de KG 8 uit Kortgene. De kotter had net zijn lading gelost en was met drie personen aan boord op weg om verder te gaan vissen. Ter hoogte van de boei OR 1, een 5 mijl uit de kust, werd de kotter onverwachts door het water en de wind op een zandbank gezet en maakte slagzij.  

De drie bemanningsleden zagen het gevaar van kapzijzen in en riepen via het kustwachtcentrum de hulp in van de KNRM. De reddingboot was snel ter plaatse en heeft eerst getracht de kotter van de bank af te trekken. De tros brak en verder lukte het niet de kotter er af te krijgen, deze begon zelfs meer slagzij te maken.

Door de weersomstandigheden en de ronde onderkant van de kotter kon deze zelfs over de zandbank spoelen. De bemanning van de kotter is snel aan boord van de reddingsboot genomen en veilig aan wal gebracht.

Omstreeks half zes kwam de melding binnen dat de kotter over de zandbank was gespoeld. Voor het reddingstation Neeltje Jans, was het de 100ste actie dit jaar.  


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Matthijs de fotograaf (11-12-2009 om 22:37)
Netjes gedaan die redding marre wat houd het in als de kotter over een zandbank gespoeld is is ie dan gezonken ofwa zou wel jammer zijn ps: gefeliciteerd met jullie 100ste redding die van mij telt ook ben de kitesurfer die met de borst op het water kwam door een verkeerde landing ong 6m hoog !!
Moi (11-12-2009 om 17:27)
Bootje ligt nu in een dok van scheldepoort, schade lijkt mee te vallen
KNRM donateur (10-12-2009 om 21:30)
Gefeliciteerd met jullie honderdste actie/geredde. Ga zo door!!!!!!!!!