Weerbericht:
Onstabiel zomerweer met geregeld (onweers)buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Aanhoudingen in moordzaak Goes

Toegevoegd: 11-12-2009, 21.15 uur
Door: Manfred Berrevoets
GOES - Politie Zeeland heeft op 22 november jl. een 22-jarige man uit Antwerpen (B) aangehouden. Dit heeft de politie vanavond bekend gemaakt.

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van bodybuilder Walter van Elderen. In nauwe samenwerking met de Belgische politie is hij tijdens een gecoördineerde actie in de omgeving van Breda gearresteerd.


Het 56-jarige slachtoffer werd op zondagmiddag 7 juni jl. dood aangetroffen in een woning aan de M.D. de Grootstraat in Goes. Daarna is door de recherche een grootschalig onderzoek gestart. Aan de hand van de talrijke informatie die de recherche van inwoners uit de buurt heeft gekregen en de aangetroffen sporen, kon al snel een beeld gevormd worden van wat er zich mogelijk heeft afgespeeld in de woning. Alles bij elkaar heeft dit geleid tot de aanhouding van deze 22-jarige verdachte.

Op de dag van zijn aanhouding is ook de verblijfplaats van de 22-jarige man in Antwerpen door de politie doorzocht. De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de Rechter-Commissaris en zit nu in de termijn van 90 dagen gevangenhouding. Gelijkertijd is in een woning in Bertem (B) een doorzoeking gedaan.

Onderzocht wordt of de 32-jarige bewoner betrokken is geweest bij de dood van Walter van Elderen. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau in Leuven, maar niet vastgehouden. De man is de eigenaar van de auto die mogelijk betrokken is bij het misdrijf. Deze auto is teruggevonden in Polen.

De Poolse politie heeft op verzoek van de Zeeuwse recherche een sporenonderzoek gedaan in de auto. De aangetroffen sporen worden nader onderzocht door het NFI (Nederlands Forensisch Instituut). Op 23 november kon een 20-jarige verdachte in Frankrijk worden aangehouden.

De man zit in detentie in Montpellier, in afwachting van zijn overlevering aan het Zeeuwse onderzoeksteam. Alle verdachten hebben de Russische nationaliteit. Het onderzoeksteam is blij met de aanhoudingen in dit complexe onderzoek.

In de afgelopen maanden zijn veel onderzoekslijnen intensief onder de loep genomen. Het onderzoek heeft veel  tijd gekost omdat voor vrijwel alle onderzoekshandelingen buitenlandse autoriteiten (België, Frankrijk en Polen) ingeschakeld moesten worden. De recherche sluit meer aanhoudingen niet uit.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dima (12-12-2009 om 19:43)
Inderdaad PROFICIAT voor de politie!
Bart K. (12-12-2009 om 15:32)
Lang leve de Europese en overige Internationale samenwerking op het gebied van politie en justitie :-D
Henk (12-12-2009 om 11:03)
Knap staaltje werk gefeliciteerd politie zeeland. En wat die 4 km te hard rijden bekeuringen betreft blijft toch altijd een punt want als je de maximumsnelheid verhoogd heb je weer die 4 km.Dus dat is gewoon onzin. Te hard is te hard.
Wisdom (12-12-2009 om 09:47)
Eindelijk positieviteit over de politie! Ik heb ook goede ervaringen met de politie ! Er is overal wel wat en iedereen is blij dat hij werk heeft !
Kees (12-12-2009 om 04:42)
Hoe zijn de gevangenissen in rusland? en weer een rus,wij zeeuwen zijn niet veilig,buitenstaanders maken het link hier,zonde dat zeeland op niveau verpauperd.(het is al verpauperd) diep respect voor de recherche maar dat is hun werk he.vind het knap als om dooie gaat.
De groot (12-12-2009 om 00:14)
Hulde voor politie Zeeland, al zal dit absoluut op landelijk niveau geopeerd zijn! Veel negatieven klanken altijd over de Politie. Maar deze onderzoeken zijn pittig, en verdienen dus groot respect. Angstig dat de Russen ook Zeeland gevonden hebben.. Skimmen/fraude/afrekeningen, kortom link volk
Cookie-instellingen beheren