Weerbericht:
Komende nacht en zondagochtend regen. Vooral langs de kust veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Spectaculair ongeluk met truck op A58

Toegevoegd: 14-12-2009, 10.50 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - Een spectaculair ongeval vanochtend op de A58 bij Oost-Souburg. Een personenauto kwam daar onder een vrachtwagen te zitten. Wonder boven wonder raakte er niemand gewond.


De vrachtwagen met oplegger, welke werd bestuurd door een 43-jarige man uit de gemeente Raalte, reed rond 09.35 uur in de richting van Vlissingen. Tussen de oprit van Oost Souburg en de kruising met de Veerhavenweg kwamen de achterwielen van de oplegger op de vangrails terecht en werd de achterzijde van de oplegger als het ware gelanceerd.
 
De bestuurder kon zijn combinatie daarna niet meer onder controle houden. Deze kwam hierdoor dwars op de weg kwam te staan. De 31-jarige automobilist die achter hem reed probeerde door hard te remmen, maar botste tegen de flank van de oplegger. Hierdoor kwam de voorzijde van zijn auto onder oplegger terecht en werd de auto ongeveer 20 meter meegesleurd. De hulpdiensten gingen aanvankelijk uit van een aanrijding met beknelling, maar ter plekke bleek de situatie mee te vallen. Wonder boven wonder liep de automobilist, afgezien van een klein sneetje in een vinger, geen letsel op.
 
Rijkswaterstaat heeft samen met de politie een omleiding ingesteld. De A58 was tussen op het bovengenoemde weggedeelte enkele uren volledig gestremd. Een stuk vangrail is middels een spoedreparatie vervangen.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Helen (14-12-2009 om 11:50)
Heb het ongeval zien gebeuren ,het gebeurde op 10 meter afstand van waar ik reed ,ben blij dat iedereen er zo goed vanaf gekomen is .
Frederik (14-12-2009 om 11:39)
Da's allemaal niet zo leuk...
John (14-12-2009 om 11:36)
Hoe je dit voor elkaar krijgt is eigenlijk heel simpel als je trailer gaat schuiven en je eigenlijk te weinig ruimte hebt om de zaak weer recht te trekken gaat het scharen en is het maar de vraag waar je met trekker en oplegger eindigt.
Sanne (14-12-2009 om 11:35)
Nou dat is inderdaad een echt geluk! Wat een beschermer moet diegene gehad hebben. Als ik zo de foto's zie vraag ik me wel af hoe dat heeft kunnen gebeuren, vrachtwagen staat gedraaid, maar misschien door de schrik zijn stuur om gegooid...
John (14-12-2009 om 11:29)
Wat een super geluk dat hier geen zwaar gewonden zijn gevallen en zo zie je maar weer een ongeluk zit in een klein hoekje
S (14-12-2009 om 11:13)
Eum? hoe krijgen ze dit voor elkaar? Gelukkig geen gewonden!