Weerbericht:
Plaatselijk mist en vrijwel overal droog. Morgen zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Spectaculair ongeluk met truck op A58

Toegevoegd: 14-12-2009, 10.50 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - Een spectaculair ongeval vanochtend op de A58 bij Oost-Souburg. Een personenauto kwam daar onder een vrachtwagen te zitten. Wonder boven wonder raakte er niemand gewond.


De vrachtwagen met oplegger, welke werd bestuurd door een 43-jarige man uit de gemeente Raalte, reed rond 09.35 uur in de richting van Vlissingen. Tussen de oprit van Oost Souburg en de kruising met de Veerhavenweg kwamen de achterwielen van de oplegger op de vangrails terecht en werd de achterzijde van de oplegger als het ware gelanceerd.
 
De bestuurder kon zijn combinatie daarna niet meer onder controle houden. Deze kwam hierdoor dwars op de weg kwam te staan. De 31-jarige automobilist die achter hem reed probeerde door hard te remmen, maar botste tegen de flank van de oplegger. Hierdoor kwam de voorzijde van zijn auto onder oplegger terecht en werd de auto ongeveer 20 meter meegesleurd. De hulpdiensten gingen aanvankelijk uit van een aanrijding met beknelling, maar ter plekke bleek de situatie mee te vallen. Wonder boven wonder liep de automobilist, afgezien van een klein sneetje in een vinger, geen letsel op.
 
Rijkswaterstaat heeft samen met de politie een omleiding ingesteld. De A58 was tussen op het bovengenoemde weggedeelte enkele uren volledig gestremd. Een stuk vangrail is middels een spoedreparatie vervangen.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (16-12-2009 om 09:12)
Zo zie je maar weer eens dat je nooit terug de weg op moet proberen te sturen als je naast de weg raakt. Uiteindelijk staan je wielen in de uiterste stand en als je dan weer op het asfalt komt vlieg je direkt naar de overkant. En ik spreek helaas uit ervaring en kwam met de schrik vrij. Auto ook
Eric (15-12-2009 om 22:21)
Ai ai volgens mij is dit een dealer-auto want op de site van zwartepoorte staat deze nog te koop!
De man met armen (15-12-2009 om 20:28)
Renault komt meestal als beste uit de veiligheidstests daarom zien de meeste er ook niet uit, als het een renault was dan was er niks meer over van die vrachtwagen. Zag het net niet gebeuren was vlakbij mijn werk, gelukkig dat er geen gewonden zijn gevallen.
Johan (15-12-2009 om 15:42)
@Chauffeur: Nee, ik ben geen chauffeur maar heb wel mijn groot rijbewijs. Ik snap ook niet wat je dom vind aan mijn vraag. Toen ik die stelde was er geen duidelijkheid over de oorzaak. Vind de oorzaak nog steeds vreemd, om op dit stuk weg in de berm terecht te komen. Kwestie van niet goed opletten?
K (15-12-2009 om 13:38)
Dat moet enorm schrikken zijn geweest voor de automobilist en zeer zeker ook de chaffeur gelukkig niemand ernstig gewond
Geertje (15-12-2009 om 08:40)
Geluk? beschermengel? wanneer gaan we nu eens erkennen dat het alleen God is die ons leven in ZIJN Hand heeft?
Cookie-instellingen beheren