Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 85 km

Man opgepakt voor inbraak Sas van Gent

Toegevoegd: 14-12-2009, 21.46 uur
Door: Roland de Jong
SAS VAN GENT - De politie heeft zondagmorgen rond 07.30 uur op de Wervenweg in Sas van Gent een 20-jarige man uit Litouwen aangehouden in verband met een inbraak.


Surveillerende agenten zagen rond 05.40 uur twee bestelbusjes rijden en wilden de bestuurders hiervan controleren. Nadat de bestuurders gestopt waren en de politie zagen reden ze er plots vandoor. Even verderop troffen zij de busjes aan zonder inzittenden.

Kort daarop kwam de melding binnen dat er was ingebroken bij een bedrijf aan het Kanaaleiland en dat bij deze inbraak ook twee bestelbussen waren weggenomen. Het bleken de twee busjes te zijn die de mannen hadden achtergelaten. Vervolgens zijn diverse eenheden van de politie gaan zoeken naar de twee bestuurders.

Even naar zeven uur trof men twee mannen aan die zich verborgen hielden in een bedrijfsauto in een loods aan de Wervenweg. Een van hen wist te ontkomen maar de andere, de 20-jarige man uit Litouwen, kon aangehouden worden.

De politie heeft de zaak in onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De man uit Litouwen is ingesloten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arend (15-12-2009 om 17:45)
Zet dat zootje direct het land uit wel graag met een stempel in het paspoort als ongewenste vreemdeling. geen resijt en a.u.b. geen medelijden.
Edwin (15-12-2009 om 13:16)
Inderdaad, terugsturen naar hun eigen land...op kosten van de Nederlandse belastingbetaler natuurlijk...en drie dagen later lopen ze hier weer vrolijk rond...leve de open grenzen!! Want laten we wel tolerant zijn in Nederland.
Zoop (15-12-2009 om 11:56)
Die busjes met oost europese nummerplaten worden ook een soort fenomeen geloof ik.... Maar ja, zolang de achterdeur nog van het slot mag omdat het hier nog zo lekker gezellig landelijk wonen is... Blijft het een uitnodiging voor een goed betaalde vakantie voor dergelijke personen.
Suus (15-12-2009 om 09:02)
Gelukkig, hopelijk hebben ze nu de lui te pakken die door heel zeeland al een poos actief zijn!
Lion (15-12-2009 om 06:16)
Fijn he,gooi de grenzen maar open pffff. Ellende, ze moeten met de poten van andermans spullen afblijven en gewoon werken zoals een ander dat ook moet.
Antonio (14-12-2009 om 23:05)
Leuk he de grenzen open. één geheel europa, moet je kijken wat er van komt.meer controle aan de grens wat ze de vorige keer hebben gedaan in een fuik rijden waar alle verkeer in gaat zo kan je alles controleren.wij werken ervoor een ander zal het wel effe afpakken,straffen die mensen.
Cookie-instellingen beheren