Weerbericht:
Vannacht in het noorden nog een bui. Dinsdag overdag stevige (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Defecte koplamp leidt naar hennepkwekerij

Toegevoegd: 17-12-2009, 19.08 uur
Door: Roland de Jong
VOGELWAARDE - Een defect aan een koplamp heeft begin deze week geleid tot de vondst van een hennepkwekerij. Dat meldt de politie.


In de nacht van maandag op dinsdag controleerden agenten van de Zeeuwse politie een personenauto op het Kerkhofpad in Vogelwaarde. De auto werd aan de kant gezet door de agenten, omdat deze een kapotte koplamp had.

Toen de agenten de bestuurder aanspraken, zagen zij dat geen van de zes inzittenden een gordel droeg en roken zij een henneplucht in de auto. De agenten stelden een onderzoek in en troffen kleding aan die naar hennep rook. Ook troffen zij een groot geldbedrag aan.
 
Op grond van de vreemdelingenwet zijn alle inzittenden van de auto aangehouden. Op twee personen na kon niemand zich legitimeren. Uiteindelijk bleken vier van de zes illegaal in Nederland te verblijven.

Uit een eerder politieonderzoek was al gebleken dat er in de buurt van de plaats waar de auto aan de kant was gezet ergens een hennepkwekerij gehuisvest moest zijn. Naar aanleiding van het voorval met de auto werd besloten een verdachte woning binnen te treden.

In vier kamers van het pand werd een in werking zijnde hennepkwekerijen aangetroffen met in totaal 814 planten. Er waren nog vier personen aan het werk in de kwekerij. Deze vier zijn ook aangehouden. Het ging wederom om mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats. De stroom voor de kwekerijen werd buiten de meter om afgenomen.

Alle verdachten zijn, na hun aanhouding, in verzekering gesteld en ingesloten in een politiecel in het huis van bewaring. Ze worden nog verder gehoord over de zaak. In de woning zijn waardepapieren en een computer in beslag genomen.

Het onderzoek is nog in volle gang.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frederick (19-12-2009 om 19:38)
Wie weet wat zullen ze nog op de kerfstok hebben, er rijdt tegenwoordig veel gespuis rond in zeeuws vlaanderen.
Rob (18-12-2009 om 15:51)
Politie doet zijn werk !, de politiek laat de achterdeur open voor vreemdelinngen en Oostblokcriminelen. Nederland is een crimineel luilekkerland geworden en Brussel houd zich alleen bezig met het pesten van boeren , vissers en andere hardwerkende burgersl en verhuizen van brussel naar Straatsburg
Rinus (18-12-2009 om 08:53)
Nu zie je maar weer dat de politie goed werk heeft geleverd. Een super mooie vangst gemaakt en zo haal je de ilegalen weer terug.
Ja-Ja (18-12-2009 om 08:04)
Zolang die hennepkwekers[drugs] er met een milde straf vanaf blijven komen dan zal hier geen eind aan komen. Dus heren gerecht? denk hier eens over na en laat de burger niet die extra stroom kosten betalen. Delta,en andere stroomleveranciers , hebben daar geen moeite mee.
B.ut hoes (17-12-2009 om 21:11)
Bromsnor is aardig doortastend geweest van de keer...
Henk (17-12-2009 om 21:00)
Politieagent moet gedacht hebben er zit een luchtje aan deze zaak. Gelijk goed gehandeld politie.
Cookie-instellingen beheren