Weerbericht:
Zonnig en droog
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 61 km

Gans vliegt weg tijdens reddingsactie

Toegevoegd: 19-12-2009, 16.36 uur
Gans vliegt weg tijdens reddingsactie
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 'vastgevroren' gans is zaterdag in Middelburg weggevlogen tijdens de op touw gezette reddingsactie van brandweer en dierenambulance.
 
De melding van het dier in nood tegenover molen 'De Hoop' bij de Vlissingsesingel kwam rond 14.45 uur binnen bij de brandweer. Die stuurde een ladderwagen. Met behulp van de ladderwagen zou een brandweerman samen met een medewerker van de dierenambulance de gans bevrijden.


Toen de ladder echter in de buurt van het ijs kwam, schoot het dier echter los en vloog over het ijs om vervolgens een aantal meters verder weer op het ijs te gaan zitten. De reddingsactie werd dan ook gestopt en de brandweer kon rond 15.20 uur weer inrukken.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rob (20-12-2009 om 18:04)
Is het niet zo, dat wanneer je ze in de winter voert, je de natuur zijn gang laat gaan....dacht het niet.
TT (20-12-2009 om 12:04)
Brandweer kun je beter besparen voor echte acties. Zit een dier vast in het ijs,kan jemet een emmer warm water ook erg veel doen. De natuur zijn gang laten gaan is nog altijd het beste, hoe hard het ook klinkt. De natuur geeft en de natuur neemt
G.ans (20-12-2009 om 12:03)
Natuurlijke selectie, de zwakken vallen a. Mensen moeten 2 keer kijken voor ze hulptroepen inschakelen.
A J Luteyn (20-12-2009 om 09:43)
Het moet niet gekker worden.De natuur meer zijun werk laten doen .De kosten van dit grapje gans redden zijn zeker voor de gemeenschap.Dit is een van de redenen dat er zo weinig vrijwilligers voor de brandweer zijn Voor elk flauwekul moet de brandweer uitrukken .Meer zelf doen en denken burgers
Noa (20-12-2009 om 08:11)
De natuur moeten we een laten doen,alles is van slag de dieren ook,omdat het steeds zo volgebouwd word,dieren raken hun plaats kwijt,zo zijn er ook mensen die in de zomer vogels voeren,beetje dom.juist nu het vriest kun je ze voeren! ik voor natuur!!!!
Jaap Verger (19-12-2009 om 23:35)
Slimme vogel zou ik zeggen. Maar toch goed dat ze even zijn gaan kijken, als het dier niet uit paniek wel was losgekomen was hij misschien nog veel vaster komen te zitten en doodgevroren.