Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie vindt 1000 kilo illegaal vuurwerk

Toegevoegd: 22-12-2009, 19.15 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft in totaal 1000 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Er zijn drie aanhoudingen verricht.


Het vuurwerkteam van de Politie Zeeland deed de arrestaties afgelopen vrijdag. De mannen, in de leeftijd van 34- tot 39 jaar, werden aangehouden voor handel in en het voorhanden hebben van verboden vuurwerk. Dezelfde avond zijn onder leiding van de rechter-commissaris een aantal doorzoekingen in woningen, opslagplaatsen en voertuigen gedaan. Deze doorzoekingen werden gedaan in de gemeenten Vlissingen, Middelburg en Borsele.

De drie verdachten, een Oost-Souburger en twee Vlissingers, zijn na hun aanhouding in verzekering gesteld en voor verhoor en nader onderzoek overgebracht naar Torentijd.
 
Aansluitend zijn er zaterdag een aantal kopers bezocht waar ook verboden vuurwerk werd aangetroffen. Deze kopers zijn ook aangehouden en overgebracht naar diverse politiebureaus voor verhoor.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie zijn gisteravond weer een tweetal adressen bezocht waar verboden vuurwerk werd aangetroffen.Het onderzoek loopt nog en meerdere aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten. Alle verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten.

Het illegale vuurwerk was afkomstig uit Polen en België.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Noa (23-12-2009 om 09:23)
Goed gedaan,weer minder vernielingen op straat en andersmans eigendommen.dacht je dat dat vuurwerk netjes afgelegen werd aangestoken.vind dit echt goed werk van de politie.heerlijk.
Anton (23-12-2009 om 09:11)
Alle verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten. Typisch nederland weer. Ben eens benieuwd wanneer we weer gaan beginnen met straffen uit te delen. Gaan we dit doen als het echt uit de hand is gelopen, in het algemeen dan, niet alleen over deze "kruimeldieven" .
RFM (22-12-2009 om 20:17)
Dus een aantal van die kopers heeft lopen praten, bah wat een gore verraders. Koop je wat vuurwerk van iemand, en als stank voor dank naai je hem er bij. Lekkere lui.
Harry (22-12-2009 om 20:15)
Dus als je een partijtje vuurwerk naar nederland brengt ga je t gevang in, maar als je je leuter aan kleine kinders laat zien, sta je binnen t uur weer buiten. Denk dat als er NORMALE mensen dit land zouden regeren, dit omgedraait zou zijn. En dus de schennispleger de bak in
Cookie-instellingen beheren