Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 41 km

Buste Annie MG Schmidt gestolen

Toegevoegd: 22-12-2009, 19.17 uur
Door: Roland de Jong
KAPELLE - De buste van Annie M.G. Schmidt die sinds november in Kapelle stond, is gestolen. Dat heeft de gemeente Kapelle bekend gemaakt.
 
Volgens een woordvoerder van de gemeente moet de diefstal plaatsgevonden hebben tussen 0.30 uur en 12.30 uur vandaag. De buste stond op het pleintje tegenover hotel de Zwaan in Kapelle. De gemeente Kapelle zal aangifte doen van deze ontvreemding.


Het beeld werd op donderdag 12 november onthuld door de Kapelse Cultuurraad. Het beeld is gemaakt door Frank Rosen, een beeldend kunstenaar die in Frankrijk verblijft. Rosen heeft een buste gemaakt van de schrijfster op oudere leeftijd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dima (24-12-2009 om 05:12)
Tsja...DIT was te verwachten.Helaas! Tegenwoordig worden zulke objecten of vernield/besmeurd of gestolen...[ een plaquette zou beter zijn misschien, ]
Cookie-instellingen beheren