Weerbericht:
Wisselend bewolkt en lokaal een lichte bui. Vrijdag droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

Fietser (16) gewond bij ongeval

Toegevoegd: 25-12-2009, 10.28 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Bij een ongeval op Het Groene Woud in Middelburg is donderdag een 16-jarige Middelburgse fietser gewond geraakt aan zijn hoofd.


Op de kruising met de Blauwedijk kwam de jongen in botsing met een personenauto bestuurd door een 26-jarige man uit Goes. Het ongeval gebeurde op de fietsoversteekplaats waar de fietser geen voorrang verleende aan de auto. De verkeerslichtinstallatie was niet in werking en dan heeft doorgaand verkeer op het Groenewoud voorrang ten opzichte van de fietsoversteekplaats.

Vanwege de verkeerscontrole in de directe omgeving was de politie snel ter plaatse en met behulp van omstanders werd de 16-jarige stabiel gelegd. Hij is daarna per ambulance naar het ziekenhuis in Vlissingen gebracht, waar bleek dat hij hoofdletsel had opgelopen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap Vergeer (26-12-2009 om 11:20)
Zo'n ongeluk wordt veroorzaakt doordat fietsers te veel, te vaak voorrang krijgen. Mensen stoppen tegenwoordig voor fietsers als deze geen voorrang hebben.Wat leer je kinderen dan? Je kweekt verkeerde verwachtingen. Nou nemen 16jarige jongens natuurlijk meer risico, deed ik ook op zijn leeftijd.
Een moeder (25-12-2009 om 17:13)
Ben het eens met de 1e reactie. Een stoplicht staat er niet voor niets en moet dan ook altijd werken ook om half twaalf 's avonds zeker in de stad.Jongen en ouders veel sterkte.
Licht (25-12-2009 om 16:57)
Zelf nadenken Annie, is nog veel belangrijker!! En dan nog goed opletten en je gewoon aan de verkeersregels houden, De STAAT behoeft niet voor jou na te denken.
Miss (25-12-2009 om 16:55)
Ja hier bij ons waren de lichten ook kapot aan de brug van sluiskil maar ik heb de politie gebeld en die gingen er een melding van maken
Johan (25-12-2009 om 15:55)
Op die plaats werken de lichten al jaren niet meer na 23.00 en kan mij niet herinneren dat er ooit eerder een ongeluk door gebeurd is. Ik heb het half zien gebeuren, liep namelijk op dat moment op de brug. Ik hoop dat alles goed gaat met de fietser.
Anny (25-12-2009 om 11:14)
Tegenwoordig is het weer een rage om verkeerslichten te laten knipperen, voor een snellere doorstroming van het verkeer. Gevolg, wel meer ongelukken, dus gewoon laten werken die stoplichten, voor ieders veiligheid
Cookie-instellingen beheren