Weerbericht:
Zonnig en droog nazomerweer
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Brandweer helpt vissen in vijver

Toegevoegd: 28-12-2009, 18.04 uur
Brandweer helpt vissen in vijver
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De brandweer is maandagmiddag rond 16.15 uur ingezet om het zuurstofgehalte in een vijver in Middelburg omhoog te krijgen.


In de vijver aan de Dauwendaelselaan werden maandag enkele doden vissen gevonden. De gemeente Middelburg schakelde de brandweer in om het zuurstofgehalte op te hogen door water uit de vijver te pompen en dit er weer in de spuiten.

Of een tekort aan zuurstof daadwerkelijk de oorzaak is van de dode vissen is moet nog blijken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Webmaster HSV Middelburg (7-1-2010 om 17:40)
Het zuurstofgehalte daalt dan opnieuw als gevolg van afbraak van organisch materiaal van de overstort, terwijl geen nieuwe zuurstof uit de lucht aangevoerd kan worden. Dauwendaele blijft met zijn overstorten een kwetsbaar systeem ondanks, dat het onlangs gebaggerd is.
Webmaster HSV Middelburg (7-1-2010 om 17:38)
De vissterfte in Dauwendaele is veroorzaakt door een overstorting uit het riool (er zijn ter plekke hoge gehaltes aantal E.coli bacteriën aangetroffen) gepaard gaande met een laag zuurstofgehalte.
De Zeeuwse PT Cruiser (29-12-2009 om 10:11)
Door het koude water is er kans dat de vissen in trance kunnen raken, en niet meer actief zijn. Hier kan de dood opvolgen voor de vissen.
Noa (29-12-2009 om 06:28)
De oorzaak ligt grotedeels aan de mens en vervolgens door eigen vervuiling dan de brandweer bellen is dat niet een beetje te gek?
Pat (29-12-2009 om 01:04)
@ Jan en visliefhebber: Als jullie huis in brand staat of je moet uit je auto geknipt worden gaat de brandweer toch ook niet eerst metingen verrichten om te kijken of het zinvol is om 'ons' geld aan jouw redding te besteden?
Buurtje (29-12-2009 om 00:39)
Sinds het nieuwe riool stelsel in meanderhof stinkt het rond de sloten meanderhof en dauwendaalselaan altijd naar riool een echte beerputlucht het water is ook helemaal zwart , volgens mij word de strond zo de sloten ingeloost,