Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Grote rookontwikkeling door brand Rilland

Toegevoegd: 29-12-2009, 13.22 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
RILLAND - Een grote brand op bedrijventerrein De Poort in Rilland heeft dinsdagmiddag voor behoorlijke rookontwikkeling gezorgd.


De brand bij een afvalopslag aan de De Poort brak even na het middaguur uit. Direct werden drie bluswagens opgeroepen om de brand te bestrijden. Toen bleek dat er onder meer elektrische apparatuur in brand stond, werd ook met spoed een schuimblusvoertuig ter plekke gestuurd.

Een ambulance werd opgeroepen om stand-by te staan, maar gelukkig raakte er niemand gewond. Eerste metingen van de brandweer hebben uitgewezen dat er geen bijzonder schadelijke stoffen vrijkomen. Er volgen nog meer metingen om nog beter zicht te krijgen op de stoffen die door de brand zijn vrijgekomen. Vooralsnog lijkt de brand alleen veel rook- en stankoverlast met zich mee te brengen. Op de naast het bedrijventerrein gelegen A58 is ook rookoverlast ontstaan. Daar was enige tijd sprake van verminderd zicht.

De oorzaak van de brand is volgens brandweerofficier Marco van Eijkeren nog niet bekend. Rond 14.30 uur, zo'n tweeënhalf uur na het uitbreken van de brand, kon de brandweer het sein brand meester geven. De verwachting is dat er nog zeker een uur nodig is om brandend materiaal uit elkaar te trekken en af te blussen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een shovel.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Andre (29-12-2009 om 17:26)
De rook is van 7km te zien en het stinkt heel er dit is niet gezond
Mo (29-12-2009 om 15:18)
Max een sprinkler installatie, buiten? Even beter lezen voor je reageert. Ze hebben nu iig 1 grote sprinkler installatie, nml. regen lol. Voor de andere reageerder, Als er metingen zijn gedaan dat er geen gevaar is voor de gezondheid dan geloof ik dat overigens gewoon.
Hikkel (29-12-2009 om 15:10)
Wat geen bijzondere gevaarlijke stoffen kijk dan hoe zwart die rook is dat kan nooit gezond zijn
Ikke (29-12-2009 om 15:01)
MAX die sprinkler installatie zou niet hebben geholpen denk ik want zoals je op de foto's kan zien is de brand buiten begonnen op een berg afval
? (29-12-2009 om 13:53)
Ja die brand is hier op baarland ook goed te ruiken ik hoop dat het geen gevaar op levert voor de gezondheid...
Max (29-12-2009 om 13:40)
Alle rook is schadelijk, als ik lees dat er electronica in brand staat, en kijk wat een zwartewolken er af komen, zou ik maar uit de buurt blijven. Er zouden veel meer sprinklerinstallaties aan gebracht moeten worden bij dit soort bedrijven
Cookie-instellingen beheren