Weerbericht:
Zonnig en warm zomerweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Gewapende overval op supermarkt Vrouwenpolder

Toegevoegd: 26-01-2006, 09.26 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

VROUWENPOLDER - Vanochtend is een gewapende overval gepleegd op een supermarkt in Vrouwenpolder. Het gaat om de Melse Pryma supermarkt aan de Dorpsdijk. De politie heeft inmiddels een signalement van de dader bekend gemaakt.

Rond half negen kwam de overvalmelding binnen bij de politie. Twee vrouwelijke winkelmedewerkers werden met een wapen bedreigd. Zij konden ongedeerd het pand verlaten. Het is niet bekend of de overvaller ook iets heeft buitgemaakt. De politie ging direct met meerdere eenheden ter plaatse. 

De politie omsingelde het pand aangezien niet duidelijk was of de overvaller zich nog in de winkel bevond. Hiervoor werd de hulp ingeroepen van een zogeheten Regionale Ondersteuningsgroep (ROG) een een arrestatieteam (AT). Inmiddels werd de omgeving van de supermarkt hermetisch afgesloten.

Rond elf uur gingen acht leden van het arrestatieteam de winkel in. Ook werd de rest van het pand doorzocht. De politie trof in het pand geen overvaller aan. De overvaller heeft dus toch ongezien het pand kunnen verlaten.

Na de overval heeft de politie een buurtonderzoek gehouden. Ook hebben de medewerksters van de supermarkt een verklaring afgelegd. Uit deze verklaring is naar voren gekomen dat de overvaller, een jongeman, het pand binnen is gekomen door aan te bellen bij de magazijndeur.

Toen de medewerksters de overvaller zagen vluchtten zij naar de voorzijde van de winkel. Volgens de supermarktmedewerksters gaat het om een man van ongeveer 1,65 tot 1,70 meter lang. Hij droeg een zwarte of donkere jas en had een sjaal om.

De politie Zeeland is op zoek naar getuigen van de overval. Men is met name op zoek naar mensen die in, of in de omgeving van Vrouwenpolder iemand hebben gezien die aan het signalement voldoet. Men is ook op zoek naar twee automo-bilisten die het personeel van de winkel na de overval hebben opgevangen.

Mensen die informatie hebben die bruikbaar kan zijn voor de politie wordt verzocht contact op te nemen met 0900-8844.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750