Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 25 km

Kat zwaargewond bij grote brand Domburg

Toegevoegd: 02-01-2010, 16.48 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
DOMBURG - Bij een felle woningbrand in het centrum van Domburg is vandaag een kat zwaargewond geraakt.


Het dier kon ter nauwernood door brandweerlieden uit het pand aan het Karregat worden gehaald. Brandweerlieden gebruikten vervolgens hun eigen perslucht om het beestje te beademen. Later kwam ook de ambulancedienst assisteren. Uiteindelijk is de kat overgedragen aan de zorg van de dierenambulance.

Het duurde vrij lang voordat de brand zelf kon worden geblust. Dit had er onder meer mee te maken dat het door een defect lang duurde voordat er bluswater was. De brandweer schaalde, mede vanwege de krappe bebouwing, op naar grote brand en zette in totaal zes brandweerwagens in. Bij de brand raakte niemand gewond.

De brand is vermoedelijk ontstaan als gevolg van een defect in een elektrisch apparaat.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marjan (3-1-2010 om 23:45)
@Brandweervrouw: je hebt gedaan wat je kon en daarvoor petje af. Helaas loopt het niet altijd goed af maar jullie waren er toch maar! De reacties van sommigen hier bevestigen bevestigen alleen maar dat respect voor dieren spijtig genoeg nog geen vanzelfsprekendheid is.
Lucy (3-1-2010 om 23:29)
Wat jammer dat het diertje het niet gered heeft. een tip voor alle mensen met dieren plak een sticker bij de deur dat er dieren aanwezig kunnen zijn. ik wens het baasje van deze kat veel sterkte met het verlies. want inderdaad voor een dierenliefhebber is het meer dan een kat het is je maatje
Medebewoner karregat (3-1-2010 om 22:46)
Heeft de kat het niet meer gehaald? Ik hoorde gister namelijk van de eigenaar van de kat dat hij het goed maakte! En een dier wordt vaak als een gezinslid gezien. Het is jammer dat niet iedereen daarover denkt.
Middelburg (3-1-2010 om 21:26)
Helaas hebben ze de kat (Chuckie) echt in moeten laten slapen.
Danny (3-1-2010 om 20:27)
Het is helaas waar, de kat is inderdaad overleden r.i.p chuckie!
TT (3-1-2010 om 19:50)
Wat jammer van de kat. Echt zonde. Wanneer er bij ons ooit brand uitbreken gaan mijn hond en kat als eerste naar buiten,hoogstens zou ik dan nog mijn papieren en geld meenemen die belangrijk zijn. Iig. HULDE voor de brandweermannen en vrouwen!! Toch julie best gedaan. Onbekende kat: R.I.P
Cookie-instellingen beheren