Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 93 km

Snelrecht voor zes Zeeuwse verdachten

Toegevoegd: 06-01-2010, 21.21 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Zes Zeeuwen in de leeftijd van 19 tot 32 jaar zijn woensdag tijdens een snelrechtzitting veroordeeld tot taakstraffen variërend van dertig tot 240 uur.


Een 20-jarige Arnemuidenaar kreeg 120 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van een maand. Hij had van ruim tweehonderd zogeheten strijkers twee projectielen gemaakt. Volgens de deskundigen kon hij daar een hele pui weg blazen.

Twee personen die vandaag voor de rechter moesten komen werden verdacht van vuurwerk gerelateerde feiten, twee andere verdachten zouden politieagenten hebben bedreigd. Een van de personen zou geweld hebben gebruikt. Een ander zou vernielingen hebben aangericht. De laatste verdachte zou iemand hebben bedreigd.

Het OM had bepaald dat in strafzaken die te maken hadden met de jaarwisseling hogere geldboetes, hogere taakstraffen of langere gevangenisstraffen geëist moesten worden. De bedoeling was dat de strafeis ongeveer 75 procent hoger werd gelegd dan anders. Bij geweld tegen bijvoorbeeld hulpverleners werd de strafeis met 150 procent verhoogd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaja (6-1-2010 om 21:43)
Nou vind ik knap. Ik word ook bedreigd door mn ex oom. Ben er zelfs door in elkaargeslagen en de politie doet er niks aan. Dan zeggen ze van ja we kunnen er niks aan doen, familieruzie.. Dus ze mogen wel iemand in elkaar slaan en bedreigen, nee er moeten eerst doden vallen...
Cookie-instellingen beheren