Weerbericht:
Vannacht in het noorden nog een bui. Dinsdag overdag stevige (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Snelrecht voor zes Zeeuwse verdachten

Toegevoegd: 06-01-2010, 21.21 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Zes Zeeuwen in de leeftijd van 19 tot 32 jaar zijn woensdag tijdens een snelrechtzitting veroordeeld tot taakstraffen variërend van dertig tot 240 uur.


Een 20-jarige Arnemuidenaar kreeg 120 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van een maand. Hij had van ruim tweehonderd zogeheten strijkers twee projectielen gemaakt. Volgens de deskundigen kon hij daar een hele pui weg blazen.

Twee personen die vandaag voor de rechter moesten komen werden verdacht van vuurwerk gerelateerde feiten, twee andere verdachten zouden politieagenten hebben bedreigd. Een van de personen zou geweld hebben gebruikt. Een ander zou vernielingen hebben aangericht. De laatste verdachte zou iemand hebben bedreigd.

Het OM had bepaald dat in strafzaken die te maken hadden met de jaarwisseling hogere geldboetes, hogere taakstraffen of langere gevangenisstraffen geëist moesten worden. De bedoeling was dat de strafeis ongeveer 75 procent hoger werd gelegd dan anders. Bij geweld tegen bijvoorbeeld hulpverleners werd de strafeis met 150 procent verhoogd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mark (8-1-2010 om 08:12)
Als je 240 uur taakstraf krijg is best wel flink probeer eerst maar eens,gaat oook geen leuk werk zijn of zo dus ja.
Frank (7-1-2010 om 18:21)
200 strijkers een pui opblazen? laat me niet lachen. Straffen ok, maar dan wel met een normale aanklacht a.u.b.
Moeders (7-1-2010 om 00:28)
Laat ze het zouttekort maar oplossen en met een flinke bezem en een schop de stoepen begaanbaar maken , doe ze nog wát nuttigs voor de samenleving en de oudere medemens !
Kees (6-1-2010 om 22:18)
Taakstraffen??? voorwaardelijk? zijn de wat hogere straffen,mag het ietsje meer zijn? om te laten voelen dat het echt niet kan wat ze geflikt hebben,dit leidt weer tot de volgende keer weer wat te flikken,als dat alles is.
Hans (6-1-2010 om 22:00)
Mooi... afstraffen die handel en mag best wat harder de volgende keer
Frans (6-1-2010 om 21:46)
Nou nou. Taakstraffen. Wat een snoeiharde aanpak. Hopelijk houden ze er geen trauma's aan over.
Cookie-instellingen beheren