Weerbericht:
Vannacht in het noorden nog een bui. Dinsdag overdag stevige (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Hennepkwekerij ontdekt bij brand

Toegevoegd: 13-01-2010, 17.12 uur
Hennepkwekerij ontdekt bij brand
Door: Manfred Berrevoets
SCHOONDIJKE - De felle uitstaande brand aan de Adriaan van Ostadestraat in Schoondijke is veroorzaakt door een hennepkwekerij. Dit heeft de politie bevestigd.


In de woning was woensdagmiddag brand uitgebroken. De brandweer ontdekte bij het blussen de hennepkwekerij. De brand werd door de bewoner zelf ontdekt. De bewoner probeerde eerst zelf de brand te blussen maar toen dit niet lukte belde hij de brandweer.

Bij het informeren over de toestand bij de bewoner verklaarde hij een hennepkwekerij van ongeveer 90 planten op de zolder van zijn woning te hebben. De bewoner werd ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het bureau.

De woning waarin de hennepkwekerij werd ontdekt, is een huurwoning van een woningbouwvereniging die het Convenant Ontmanteld heeft ondertekend. Zij starten een procedure tot ontbinding van de huurovereenkomst. Bovendien moeten de huurders de aangerichte schade herstellen en komen zij twee jaar lang niet in aanmerking voor een woning bij een andere corporatie.  

Zie ook:
- 13/01/2010: Felle brand in woning Schoondijke


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vonck (14-1-2010 om 21:50)
Hier in Goes worden zo vaak kwekerijen opgedoekt. In maart 2009 een paar straten verderop ook, de bewoner werd ook zijn huis uitgezet. Geloof het of niet, hij woont er nog steeds!
MotoRob (14-1-2010 om 17:55)
Ze kunnen hem juist beter daar laten wonen, nu weet heel de buurt het en kunnen ze hem in de gaten houden, als hij gaat verhuizen ben je meteen de controle kwijt.
Frans Rietmeijer (14-1-2010 om 13:49)
Afgezien van wat ik vind van het houden van een hennepkwekerij; ik denk dat het een slecht idee is om deze mensen hun huis uit te zetten. Zo verminder je hun kansen op rehabilitatie en zet je ze na het eindigen van hun straf met hun rug tegen de muur. Hiermee zijn zij en de maatschppij niet gebaat.
Zoop (14-1-2010 om 10:35)
Jeroen heeft gelijk, opdoeken van kwekerijen heeft net zoveel zin als iemand oppakken wegens het down/uploaden van illegale muziek. duidelijk dat het zedengepreek van dit kabinet dweilen met de kraan open is.
JC (14-1-2010 om 09:02)
Of je nu plantjes op de zolder heb of in de tuin doet er niet toe. Nobody is perfect ! Het is voor de bewoners echt geen pretje om een woningbrand mee te maken. In elk geval wens ik de mensen die hier woonden toch sterkte toe.
Vlissinger (14-1-2010 om 03:50)
Nou nou... ik gebruik zelf niet maar ik kan begrijpen dat mensen het thuis gaan verbouwen... enne dan zo'n straf voor 90 plantjes... te gek voor woorden.. weer 1 die op straat gaat leven... p.s. goed dat hij de schade zelf moet betalen en proces-verbaal maar op straat gooien nee te gortig....
Cookie-instellingen beheren