Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Amfetaminelab aangetroffen in Yerseke

Toegevoegd: 14-01-2010, 12.02 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Manfred Berrevoets
YERSEKE - In een grote loods aan de Zweedijkseweg in Yerseke is een groot drugslaboratorium ontdekt waar vermoedelijk op grote schaal amfetamine is geproduceerd. Twee personen zijn aangehouden.


Volgens het Openbaar Ministerie werd het lab vanochtend ontdekt. Het gaat om een naar Nederlandse begrippen redelijk groot lab. In de loods stonden twee containers die gebruikt werden voor de productie. Twee Tilburgers van 32 en 39 jaar zijn in verband met de zaak aangehouden. Onder de verdachten is niet de eigenaar van het pand. Hij had de loods verhuurd en heeft volgens het OM vermoedelijk niets met de zaak te maken.

Er is volgens het OM sprake van een gevaarlijke situatie. Het ontmantelen van het laboratorium kan uitsluitend worden gedaan met perslucht. Een gespecialiseerd bedrijf wordt ingeschakeld om de aanwezige schadelijke, chemische stoffen af te voeren en te vernietigen.

In het laboratorium heeft de Nationale Recherche 6000 liter drugschemicaliën aangetroffen. Vermoedelijk was de productiecapaciteit ongeveer 500 kilo amfetamine per week.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anja (14-1-2010 om 18:30)
Hoezo weer op Yerseke???
Joost (14-1-2010 om 17:54)
Niks over Yese e derk
Jaap Mytilus (14-1-2010 om 17:05)
Wat een onzin om direct maar een link met de mosselsector te leggen. Niks anders te doen? Kom dan aan de Korringaweg werken.
Derk (14-1-2010 om 15:38)
Ja, alles leuk en aardig, maar het kan toch geen toeval zijn dat het wéér op yerseke is?
Zoop (14-1-2010 om 15:31)
@ jaap vergeer, in uw betoog zie ik geen enkele justificatie tot het produceren en verkopen van harddrugs.
Sander (14-1-2010 om 15:24)
Dat de eigenaar hier niks van af weet lijkt me erg sterk!! Een drugslab bouw je ook nie even 1-2-3 geheimzinnig op. Misschien ook de buurt eens onderzoeken voor chemisch afval. En nee, dit heeft niks met de mossel sector te maken.
Cookie-instellingen beheren