Weerbericht:
Bewolkt, vanaf zaterdagmiddag van het zuidwesten uit sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Amfetaminelab aangetroffen in Yerseke

Toegevoegd: 14-01-2010, 12.02 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Manfred Berrevoets
YERSEKE - In een grote loods aan de Zweedijkseweg in Yerseke is een groot drugslaboratorium ontdekt waar vermoedelijk op grote schaal amfetamine is geproduceerd. Twee personen zijn aangehouden.


Volgens het Openbaar Ministerie werd het lab vanochtend ontdekt. Het gaat om een naar Nederlandse begrippen redelijk groot lab. In de loods stonden twee containers die gebruikt werden voor de productie. Twee Tilburgers van 32 en 39 jaar zijn in verband met de zaak aangehouden. Onder de verdachten is niet de eigenaar van het pand. Hij had de loods verhuurd en heeft volgens het OM vermoedelijk niets met de zaak te maken.

Er is volgens het OM sprake van een gevaarlijke situatie. Het ontmantelen van het laboratorium kan uitsluitend worden gedaan met perslucht. Een gespecialiseerd bedrijf wordt ingeschakeld om de aanwezige schadelijke, chemische stoffen af te voeren en te vernietigen.

In het laboratorium heeft de Nationale Recherche 6000 liter drugschemicaliën aangetroffen. Vermoedelijk was de productiecapaciteit ongeveer 500 kilo amfetamine per week.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sander (15-1-2010 om 18:58)
Zeg Henk de Groot, is dat niet een beetje overdreven. Je praat hier wel over Yerseke niet over 1 of andere achterstandswijk!! Zo veel verandert er op Yerseke niet. Gemeente steekt liever geld in onzinnige 30-km zones dan in het opknappen en het aantrekkelijk maken van de haven.
..... (15-1-2010 om 17:49)
Wat heeft eenloonwerker en twee tilburgers in vreedes naam met visserij temaken?
Marijn, Yese (15-1-2010 om 12:30)
Hoezo weer op Ye? vissers die naar andere bron van in komsten zoeken? Dit pant was van een loonwerker. En die werken op land in plaats van op een boot... Ja op Yese gebeurd gelukkig nog van alles. Ook positieve dingen zoals het op lossen van een lap. Staat er michien ook wel een bij u in de straat.
Tom (15-1-2010 om 00:08)
@ Jaap/Derk en Sjaan: slaat weer nergens op wat jullie zeggen. Ze kiezen gewoon een plaats in landelijk gebied, zodat ze niet te snel gepakt worden. Wel mooi dat er verdachten zijn aangehouden!! Nogmaals slaat nergens op om de milieuverenigingen en mosselsector de schuld te geven...
Henk de groot (14-1-2010 om 23:14)
Slecht voor de toch al negatieve klanken voor Yerseke... Het gaat daar hard achteruit, en idd je ziet steeds meer dat de vissers er wat bij gaan doen uit frustratie en gebrek. Maar jammer dat dit met drugs moet... niet goed voor de reputatie van het ooit mooie visserdorp
Anoniem (14-1-2010 om 23:08)
Hoe het ook zij dit kan niet en heeft niets met een dorp te maken het kan overal gebeuren uitroeien dat schorriemorie! een streek van een boef! en die horen in de bak
Cookie-instellingen beheren