Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Middelburgse brandweer blust binnenbrand in woning

Toegevoegd: 29-01-2006, 12.32 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - In Middelburg heeft vanochtend een kleine brand gewoed in een woning aan de Buitenhove. De brandweer heeft de brand geblust.

Rond kwart over elf kwam bij de Regionale Alarmcentrale de melding binnen dat er rookontwikkeling zichtbaar was vanuit een woning aan de Buitenhove in de Middelburgse wijk Dauwendaele. Hierop werden de tankautospuit 4533 van de post Torenweg en de ladderwagen 4550 van de post Stromenweg beide onder prioriteit één ter plaatse gestuurd.

Omdat de buren meldden dat er mogelijk nog een kindje in de woning was, werd het sein "middelbrand" gegeven. Hierdoor werd ook de blusgroep van de post Stromenweg opgepiept en werd de tankautospuit 4530 eveneens onder prioriteit één ter plaatse gevraagd. Voor de zekerheid werd ook de Middelburgse ambulance 19127 richting de brand gestuurd.

Gelukkig bleek alles mee te vallen en kon het tweede blusvoertuig binnen blijven. De brandweer kon het brandje, dat op de zolder van de woning woedde, snel blussen. De brand is vermoedelijk ontstaan in een wasdroger die zich op de zolder bevond. Na de bluswerkzaamheden hebben de brandweelieden de woning geventileerd.

De directe schade bleef beperkt tot de wasdroger en het daarin aanwezige wasgoed. Verder is er sprake van enige water- en rookschade in de woning. De verzekeraarhulpdienst biedt de bewoners hulp bij het afhandelen van de schade.

Even na twaalf uur waren de brandweervoertuigen weer terug op hun post.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren