Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 41 km

Weinig bekeuringen bij verlichtingscontrole

Toegevoegd: 20-01-2010, 13.16 uur
Door: Roland de Jong
KAPELLE - De Zeeuwse politie heeft woensdagochtend een fietsverlichtingscontrole gehouden op het Spoorpad in Kapelle.


Volgens de politie waren heel veel fietsen voorzien van goed werkende verlichting. Er werden slechts drie bekeuringen uitgeschreven voor het voeren van slechte of het ontbreken van verlichting.

Eén bromfietser kreeg een bekeuring omdat hij geen helm droeg.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Muts (20-1-2010 om 20:43)
Vreemd hoor als ik door kapelle rij met de auto kom ik vele fietsers tegen zonder licht, moeten ze eens verdekt bij het spoor gaan staan dan hebben ze er wel meer
M. uit Kapelle (20-1-2010 om 20:37)
Vreemd dat ik dan 's morgens veel fietsers tegenkom zonder licht . Het is echt onvoorstelbaar hoeveel het er zijn. Volgens mij weten een heleboel fietsers niet, dat ze niet gezien worden zonder licht. En weten een heleboel niet dat je tot een half uur NA zonsopkomst nog licht moet voeren!
Fietser (20-1-2010 om 18:59)
Petje af voor de fietsers. Zien en gezien worden is heel belangrijk, vooral met dit donkere en mistige weer. Een voorwerp op de weg en je vliegt over je stuur..... Die bromfietser mag van geluk spreken dat ie dan geen val maakt, dan is zijn helm niets waard, als ie niet vast zit.
Arjen (20-1-2010 om 18:16)
Emiel, hoe kan je nou het bandje van je helm vergeten, ik kan me gewoon niet voorstellen dat je je helm op je hoofd zet en gaat rijden? Dat is echt heel dom, terecht dat de politie hier een boete voor geeft. Zonder dit bandje heeft je helm namelijk geen enkele zin.
Harley (20-1-2010 om 18:03)
Ze konden beter eens bekeuren voor het voeren van teveel verlichting. Auto's die constant met mistlampen aan rijden maar ja dan hebben ze het wel druk en geen kinderen tegenover hen.
Tom (20-1-2010 om 17:52)
Goed dat wordt gecontroleerd en goed dat er weinig bekeuringen zijn uitgeschreven. Dat is juist het resultaat van dat er gecontroleerd wordt. Het niet voeren van verlichting als fietser is erg gevaarlijk, zeker op polderwegen en langs of over de dijken! Weinig boetes is dus toch een goed resultaat!
Cookie-instellingen beheren