Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

Brand op motorjachtje Wemeldinge

Toegevoegd: 20-01-2010, 19.45 uur
Brand op motorjachtje Wemeldinge
Door: Roland de Jong
WEMELDINGE - De brandweer van Wemeldinge is vanavond opgeroepen voor het blussen van een lastig brandje. De brand woedde namelijk op een motorjachtje.
 
De melding kwam rond 17.15 uur binnen. Het jachtje bevond zich op dat moment ter hoogte van de Kattendijkse dijk op de Oosterschelde. De brandweer werd opgeroepen om naar het sluisplateau te komen om vanaf daar per boot richting het brandende vaartuig te gaan.
 
Uiteindelijk is het jachtje, de 'Courage' uit Yerseke, met behulp van een vissersboot naar de sluis in Wemeldinge gebracht. Daar heeft de brandweer het brandje uiteindelijk gedoofd. Men had aanvankelijk wel enige moeite met het lokaliseren van de brandhaard.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JdM (22-1-2010 om 07:58)
Dit was deze keer de snelste manier, elk ongeval behelst een unieke aanpak. De meldkamer heeft het gewoon goed ingeschat!!
JDK (21-1-2010 om 21:36)
Scheepje lag bij de boei O 19. Vlak bij de oude haven Wemeldinge. Op een mijltje afstand kwam de mosselkotter aanvaren voor tij! Zij lag binnen enkele minuten langszij en het op sleeptouw genomen naar Wemeldinge.
Patrick (21-1-2010 om 19:10)
@ Stuurman: Ik weet niet waar je stuurman bent, maar vast niet op Neeltje Jans. Dan had je wel geweten dat de Kattendijkse dijk naast Wemeldinge ligt, en het dus totaal onnodig zou zijn om de KNRM in te schakelen, aangezien het nu binnen 3 minuten voor de kant lag waar de brandweer ook was
Ard (21-1-2010 om 15:33)
@ stuurman, waarom vanaf Neeltje Jans en Nrd Beveland een brandje bij Wemelinge blussen? MKZ weet dat in Hansweert de KNRM zit, maar nog ver voordat de KNRM operationeel was deed de RWS of Politie te water dit soort inzetten in samenwerking met de brandweer.
Aard (21-1-2010 om 14:51)
Via 112 is de KNRM opgeroepen maar die moeten van de buitenkant Hansweert door de sluis komen. Voordat die er zijn is het bootje al uitgebrand dus toch geen gemiste kans.
Stuurman (21-1-2010 om 00:06)
Jammer dat de KNRM niet is opgeroepen door de meldkamer van de brandweer Zeeland. Afgelopen zaterdag is er nog een oefening gedraaid door de brw Noord Beveland en de KNRM Neeltje Jans. Maar ja zelff het wiel uitvinden? Gemiste kans MKZ!
Cookie-instellingen beheren