Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 24 km

Sticker voorkomt verbrandingen

Toegevoegd: 21-01-2010, 09.48 uur
Sticker voorkomt verbrandingen
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Acht student-ondernemers van de Hogeschool Zeeland hebben een speciale sticker ontwikkeld die mensen er op attent moet maken dat water uit een specifieke kraan nog warm is.


Vanuit hun verschillende economische en logistieke opleidingen hebben Marieke ten Klooster, Matilde de Rijke, Bamela Bil, Evelien Sinke, Michiel Oreel, Joeri Kasper, Kenneth Post en Joeri Valckenier het bedrijfje Stik-Safe S.C. Opgezet.

De acht hebben een sticker bedacht die met name kinderen en ouderen moet waarschuwen voor gebruik van warm kraanwater. De sticker beschikt over een warmtegevoelige laag inkt en verkleurt zodoende wanneer het water in de kraan warm is.
 
Hierdoor kan vooraf worden gezien of het water warm of koud is. Door het gebruik van de stickers kan volgens de studenten lichte, maar ook ernstige brandwonden worden voorkomen.

Het bedrijfje wil de stickers gaan verspreiden via internet maar is ook op zoek naar winkeliers die ze in hun assortiment willen opnemen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Huijgens (22-1-2010 om 12:54)
Waardeloos, ik ga dit ding niet op mijn kraan van 300 euro plakken..
Zoop (22-1-2010 om 09:43)
Als later die studiegroepje ook nog hun verlies of onwaarschijnlijke winst cijfers durven tonen vind ik het pas educatief gelukkig zal hier dan ook over bericht worden als het zover is... Een hoop heisa om een oud idee. Het lijkt wel op reclame ....
Stik-Safe S.C. (21-1-2010 om 19:31)
Namens alle ondernemers, nogmaals bedankt voor alle positieve reacties en feedback!
Vonck (21-1-2010 om 19:10)
Wij hebben deze bij onze dochter in de vorm van een eendje. Is het eendje rood is het gevaarlijk is hij groen is het veilig. Ook in het bad zit een soort van temperatuur sticker. Twee jaar terug eens gekocht bij een winkeltje in Brugge voor onze dochter. Maar dit is ook een leuk idee.
Kees (21-1-2010 om 18:17)
Hoe warm? dat is wel belangrijk.
Walter (21-1-2010 om 17:39)
Ik vind het een goed (en betaalbaar) idee om ongelukken te beperken. Economisch gezien dus juist erg goed! Succes met jullie opdracht!! ammer dat er dan nog altijd mensen zijn die een "beZOOPen" reactie geven, misschien iets voor een volgende opdracht??
Cookie-instellingen beheren