Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
94 files van totaal 345 km

Sticker voorkomt verbrandingen

Toegevoegd: 21-01-2010, 09.48 uur
Sticker voorkomt verbrandingen
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Acht student-ondernemers van de Hogeschool Zeeland hebben een speciale sticker ontwikkeld die mensen er op attent moet maken dat water uit een specifieke kraan nog warm is.


Vanuit hun verschillende economische en logistieke opleidingen hebben Marieke ten Klooster, Matilde de Rijke, Bamela Bil, Evelien Sinke, Michiel Oreel, Joeri Kasper, Kenneth Post en Joeri Valckenier het bedrijfje Stik-Safe S.C. Opgezet.

De acht hebben een sticker bedacht die met name kinderen en ouderen moet waarschuwen voor gebruik van warm kraanwater. De sticker beschikt over een warmtegevoelige laag inkt en verkleurt zodoende wanneer het water in de kraan warm is.
 
Hierdoor kan vooraf worden gezien of het water warm of koud is. Door het gebruik van de stickers kan volgens de studenten lichte, maar ook ernstige brandwonden worden voorkomen.

Het bedrijfje wil de stickers gaan verspreiden via internet maar is ook op zoek naar winkeliers die ze in hun assortiment willen opnemen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (21-1-2010 om 12:53)
Leuk idee, er zijn echter al veel oplossingen voor zoals een kop voor op de kraan die blauw led-licht geeft bij koud water en rood led-licht bij warm water. Kosten 3 euro bij de action
Mathieu (21-1-2010 om 12:37)
Beste Zoop, In dit geval gaat het over een Student Company. Een vak waarbij men leert om een kleine onderneming zelf te runnen met een clubje mensen, met vaak niet alleen economen maar ook studenten van de opleiding bouwkunde, MER, etc. Zeker wel nuttig voor toekomstige economen dus!
Anoniem (21-1-2010 om 12:29)
Inderdaad een hele goede actie. Hopelijk worden hierdoor veel pijnlijke ongelukjes mee voorkomen.
Positief (21-1-2010 om 12:27)
Beste reactiegever, K geloof niet dat u het principe van de student onderneming goed begrepen heeft. Het gaat erom dat studenten leren hoe een ondern. in elkaar zit en welke verantwoordelijkheden het ondernemersschap bevat. Met een max. kapitaal van €1500 is dit tenslotte gewoon een heel goed idee!
Trien. (21-1-2010 om 12:26)
Compliment voor dit idee, echt iets voor instellingen. Kunnen er geen fouten meer gemaakt worden met douche en badwater.
Simon (21-1-2010 om 12:14)
Erg mooi bedacht. geweldig idee. Zoop snapt het niet helemaal. Voor hun opleiding hebben ze een bedrijf opgericht. Economie...ondernemen...bedrijf...past keurig he. Dat ze ook nog een geweldig product hebben is alleen maar erg knap!
Cookie-instellingen beheren