Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 27 km

Sticker voorkomt verbrandingen

Toegevoegd: 21-01-2010, 09.48 uur
Sticker voorkomt verbrandingen
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Acht student-ondernemers van de Hogeschool Zeeland hebben een speciale sticker ontwikkeld die mensen er op attent moet maken dat water uit een specifieke kraan nog warm is.


Vanuit hun verschillende economische en logistieke opleidingen hebben Marieke ten Klooster, Matilde de Rijke, Bamela Bil, Evelien Sinke, Michiel Oreel, Joeri Kasper, Kenneth Post en Joeri Valckenier het bedrijfje Stik-Safe S.C. Opgezet.

De acht hebben een sticker bedacht die met name kinderen en ouderen moet waarschuwen voor gebruik van warm kraanwater. De sticker beschikt over een warmtegevoelige laag inkt en verkleurt zodoende wanneer het water in de kraan warm is.
 
Hierdoor kan vooraf worden gezien of het water warm of koud is. Door het gebruik van de stickers kan volgens de studenten lichte, maar ook ernstige brandwonden worden voorkomen.

Het bedrijfje wil de stickers gaan verspreiden via internet maar is ook op zoek naar winkeliers die ze in hun assortiment willen opnemen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Meisje (21-1-2010 om 11:14)
Beste Zoop, Beetje domme reactie! Jaloers omdat je het zelf niet bedacht hebt?? Goed werk hoor Stik-Safe!!!
Es (21-1-2010 om 11:13)
Deze kranen bestaan aan langer, maar dan niet met sticker maar met licht dat blauw of rood kleurt
Stik-Safe S.C. (21-1-2010 om 10:34)
Paul, bedankt voor de geweldige reactie! Voor meer informatie surf naar: www.stik-safe.nl
Zoop (21-1-2010 om 10:12)
Leuk bedacht, maar meer iets voor het programma "bet beste idee" dan wat ik verwacht uit de hoofden van economie studenten. Ach, mogelijk verwacht ik ook teveel van economen gezien de tegenwoordige situatie. Mogelijk beter dat ze zichzelf met prularia gaan bezighouden...
Paul (21-1-2010 om 10:03)
Nou, hier voor heel veel complimenten. Dit is werkelijk een goed idee. De kleur, zelf is meestal een waarschuwing. Wens jullie veel succes.
Cookie-instellingen beheren