Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zaak Checkpoint 2 februari hervat

Toegevoegd: 22-01-2010, 15.40 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De inhoudelijke behandeling van de zaak Checkpoint wordt op dinsdag 2 februari om 9.00 uur hervat voor de Meervoudige Kamer van de Middelburgse rechtbank.


De inhoudelijke behandeling werd eerder op 5 november aangehouden door de rechtbank in verband met extra onderzoek door de rechter-commissaris.

Aanleiding daarvoor was de mededeling van een journalist dat een advocaat gezegd zou hebben dat hij een foto heeft gezien. Op die foto zou de voormalig burgemeester van Terneuzen en de hoofdverdachte staan in een appartement op de Antillen.

 
 
In een verklaring liet de rechtbank weten dat zij het van belang achtte onderzoek te doen naar het waarheidsgehalte van de mededelingen, te meer omdat tijdens het vooronderzoek en het proces de verhoudingen tussen het openbaar bestuur en de coffeeshop een belangrijk aandachtspunt is.

In totaal zijn 6 zittingsdagen gepland. Tot en met 19 februari komen zestien personen en één rechtspersoon voor die worden verdacht van o.a. het bedrijfsmatig verwerken en verkopen van softdrugs en het aanwezig hebben van een grote hoeveelheid softdrugs op 1 juni 2007 en 20 mei 2008.

Tevens wordt door het Openbaar Ministerie Middelburg het exporteren van softdrugs en deelname aan een criminele organisatie ten laste gelegd. Onder de verdachten bevindt zich ook de 58-jarige eigenaar van Checkpoint in Terneuzen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
De gier (24-1-2010 om 08:36)
Onze lokale bestuurders gaan hun handen wassen in onschuld. Burgers let op: constateer hoe deze overheid liegt en bedriegd! Integriteit is als zuurstof, hoe hoger je komt, hoe minder ervan is. Let maar op!!!!
Terneuzenaar (22-1-2010 om 22:57)
De enige manier van deze gezeik af te komen is weer de tent open gooien dan is er tenminste geen rotzooi meer in de binnenstad en straat verkoop van softdrugs en oude burgemeester binnnen de tralies gooien want als er iemand van politiek zo iets doet vind ik niet kunnen!!!
KeesH (22-1-2010 om 18:33)
Wat een beetje fotoshoppen al niet teweeg kan brengen...
Vin (22-1-2010 om 16:51)
De burgemeester gaat dus nat. Die weet gewoon overal vanaf , maar gaat waarschijnlijk tegenover de rechter de onschuld spelen.
Cookie-instellingen beheren