Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
55 files van totaal 228 km

Vijf rijbewijzen dronken automobilisten ingevorderd

Toegevoegd: 24-01-2010, 17.59 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie had in de nacht van zaterdag op zondag weer eens de handen vol aan weggebruikers die met een slok op de weg op waren gegaan. In totaal werden er vijf rijbewijzen ingevorderd.


Op de A58 bij Oost-Souburg reed om 22.20 uur een 43-jarige Vlissinger erg slingerend over de weg. Zijn rijgedrag viel op bij surveillerende agenten. Zij besloten de man te controleren en gaven hem een stopteken.
 
De man bleek ruim zes keer teveel gedronken de hebben. De grens dat een bestuurder nog mag rijden ligt bij 220 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht, deze man blies 1275 microgram...
 

Op de Deltaweg bij Colijnsplaat hielden agenten rond 23.30 uur zaterdagavond een alcoholcontrole. Een 24-jarige inwoner van de gemeente Noord-Beveland werd hierbij gecontroleerd. Hij was beginnend bestuurder en mag dus nog minder drinken dan een 'gewone' automobilist. Deze meneer had echter vier keer teveel gedronken en daarom werd ook zijn rijbewijs ingenomen.

Ook in Cadzand werd een dronken automobilist betrapt. Rond 23.50 uur zagen agenten over de Kanaalweg een auto slingeren, hij remde terwijl dat niet nodig was en parkeren kostte nogal wat moeite. Uit de blaastest bleek waarom. De 52-jarige bestuurster uit Deinze (B) had ruim drie keer teveel gedronken.

In Vlissingen heeft de politie 's nachts een dronken Pool opgepakt nadat een vrouw rond 00.15 uur de politie had gebeld dat zij in botsing was gekomen met de Pool. De politie is naar de Prins Hendrikweg in Vlissingen gereden, want daar had de botsing plaatsgevonden. Bij de aanrijding was niet veel schade ontstaan.

De 31-jarige Poolse veroorzaker van de aanrijding was inderdaad echter behoorlijk dronken. Hij was ook niet meer in staat om een verhoor af te leggen. Een blaastest lukte nog wel. Hieruit bleek dat hij bijna zes keer teveel alcohol had genuttigd.

De man is overgebracht naar een politiecel in Torentijd waar hij zijn roes kon uitslapen. Vanmorgen vroeg is de man verhoord. Hij kon zich niet heel veel meer herinneren, maar nog wel dat hij even in zijn auto gereden had.

In dezelfde nacht zagen agenten op de Ten Ankerweg in Tholen dat een auto stoeprandjes raakte en slingerde tijdens het rijden. In eerste instantie reageerde de bestuurder niet op het stopteken van de agenten. Toen zij de zwaailampen aanzetten om de man op hun verschijning attent te maken, viel het hem wel op.

Hij stopte en heeft een blaastest afgelegd. Hieruit bleek dat hij ongeveer 7 keer teveel had gedronken. De man was beginnend bestuurder, 23 jaar oud en afkomstig uit Tholen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arie (26-1-2010 om 09:03)
Eigen verantwoording, ik ben voor. Maar waarom staat iedereen hier dan steeds te juigen als een belg weer 400,- boete heeft gehad voor wiet-bezit, roept de helft coffeeshops dichtgooien en de andere helft, keihard aanpakken. Als het om alcohol gaat is het ineens de eigen verantwoording. Hypocriet.
Patrick (25-1-2010 om 16:13)
Jullie zijn zeker allemaal zo braaf hier aan de reactie hieronder te zien. Iedereen maakt wel eens een fout, en als deze mensen hier van hebben geleerd prima niets aan de hand zeg ik...
Sil (25-1-2010 om 14:02)
Zeer zeer triest dat mensen hier zeggen dat ze het rijbewijs niet terug moeten krijgen. En mij laten geloven dat jullie allemaal van die heilige boontjes zijn zeker. Triest diep triest. 1 keer teveel en nooit meer rijden? Zo werkt het niet!!
Ribi (25-1-2010 om 13:45)
Wat een gezeur bij deze reacties zeg.. neem zelf ff een borrel, misschien zijn jullie dan minder verbitterd.. Ze zijn toch gepakt!! Wat willen jullie nog meer. jullie maken nooit fouten waarschijnlijk. Ga in holy city wonen!
Jeroen (25-1-2010 om 13:23)
Beste Arie, beetje kortzichtig vind je zelf ook niet? Dan ook maar gelijk de supermarkt sluiten want daar verkopen ze ook alcohol... Mensen moeten gewoon hun eigen verantwoording kennen en voor degene die dat niet kunnen gewoon keihard aanpakken...
Alfred (25-1-2010 om 10:58)
Wie is er nu verantwoordelijk voor wat je drinkt ?? EMA cursus is tegenwoordig gelukkig al € 950,- en daar zit vaak ook nog een psychologische test aan vast. Die mensen zijn (gelukkig) nog niet klaar met dit akkefietje!
Cookie-instellingen beheren