Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
122 files van totaal 429 km

Tunnel dicht door roekeloze Belg

Toegevoegd: 24-01-2010, 22.16 uur
Door: Roland de Jong
ELLEWOUTSDIJK - Zondagmiddag is de Westbuis van de Westerscheldetunnel enige tijd afgesloten omdat een automobilist roekeloos rijgedrag vertoonde.


Door diverse automobilisten werd rond 15.30 uur gemeld dat zij waren ingehaald door een roekeloos rijdende automobilist. De man zou andere weggebruikers zowel links als rechts inhalen, slinge-rend rijden, dan weer keihard rijden en dan weer langzaam. De andere weggebruikers dachten dat de man dronken was.

Agenten konden de 23-jarige Belg aanhouden in de tunnel. Andere weggebruikers hebben enige tijd voor de slagbomen moeten wachten. Nadat de man was aangehouden, werd hij overgebracht naar het politiebureau.
 
Hierna konden de wachtenden hun weg weer vervolgen. De man heeft een blaastest moeten doen, maar daaruit kwam niet dat hij teveel had gedronken. De man heeft een verklaring afgelegd en omstreeks 19.15 uur kon ook hij zijn weg weer vervolgen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het in gevaar brengen en hinderen van andere weggebruikers.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sherlock holmes (26-1-2010 om 00:19)
Als het waar is dat er in de andere buis een man liep, dan was de belg hier mss naar op zoek? Maar t is idd raar om zolang de tunnel dicht te houden. Het lijkt mij idd ook dat ie toch niet aan het spookrijden was of zo en dus makkelijk in zo'n 10 minuten de tunnel uit moest zijn... raar verhaal.
Sjooveur (25-1-2010 om 23:18)
@Eric .... jij bestuurt een vrachtwagen en weet niet eens hoe je sjooveur schrijft ? De reden die jij opvoert kan nimmer en nooit ontslag tot gevolg hebben. Parkeren we jouw relaas dus maar bij de sterke verhalen.
Sas (25-1-2010 om 20:57)
Gewoon rijbewijs invorderen en opnieuw examen afleggen,anders leert hij het nooit hoe hij zich moet gedragen in het verkeer.Maar zo iemand komt er alleen vanaf met een geldboete.
TT (25-1-2010 om 18:42)
@Erik...alleen door die belg? Dat lijkt me stug! En zo'n belg pakken ze geen rijbewijs af,ook al hadden er ernstige ongelukken kunnen gebeuren? En waarom de tunnel afsluiten? Ze hadden 'm makkelijk kunnen achtervolgen. Ik vind het raar om daar de tunnel zolang voor af te sluiten.
Jan (25-1-2010 om 17:40)
Erik de vrachtwagenchofeur dan heb jij een leuke baas , maar sorry ik geloof niet dat dit een reden is voor ontslag, er zal wel wat anders meespelen
Jaap Vergeer (25-1-2010 om 11:41)
Het is absurd zo snel als die tunnel steeds dichtgegooid wordt. iedereen rijdt toch dezelfde kant op in een buis? Ze kunnen toch met handboeien klaar staan aan het eind van de tunnel. Een UUR voor een arrestatie van pak hem beet 10 minuten?
Cookie-instellingen beheren