Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 19 km

Bankpas gestolen bij pechgeval

Toegevoegd: 28-01-2010, 14.04 uur
Door: Manfred Berrevoets
SEROOSKERKE (S) - Woensdagochtend rond 11.00 uur is, uit een auto die aan de Serooskerkseweg in Serooskerke (S) stond, een bankpas weggenomen.

De 48-jarige bestuurster van de auto uit de gemeente Schouwen-Duiveland zag rond genoemd tijdstip een auto met pech staan. Terwijl ze de automobilist probeerde te helpen is, vermoedelijk door één van zijn passagiers, de bankpas uit haar niet afgesloten auto weggenomen.


Met de pas blijken die middag honderden euro's te zijn gepind.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Loek (30-1-2010 om 22:34)
@ John Bij een aantal skim zaken zijn de gegevens aan de bankpas gecopyeerd en via internet verzonden naar handlangers in landen waar je kan betalen zonder pin.En dat zijn vaak oostblok landen die nu wel bij de europeese unie horen.De techniek van de bankpas is 20 jaar oud en heeft zijn tijd gehad.
John (30-1-2010 om 15:18)
@loek maar ja we zitten hier in nl en daar heb je wel een pincode nodig in sommige delen v/d wereld betalen ze nog met schelpen, dat kan je ook niet op hier betrekken of gaan aanhalen. deze mensen hebben gewoon hun pincode bij de pas gehouden, kan gewoon niet anders.
Loek (30-1-2010 om 14:51)
@ John Met een gewone bankpas kan je gewoon betalen zonder pin in sommige landen . Ik heb geen creditcard en toch heb ik met mijn gewone bankpas in Slovenië op die manier betaald. Maar John je kan ook niet alles weten.
John (29-1-2010 om 22:54)
@loek dat noemen ze een creditcard ;) is heel wat anders als een gewone bankpas
Loek (29-1-2010 om 16:09)
Helaas kunnen we tegenwoordig niemand meer helpen. Mensen maak je niet druk om de pincode. Met de techniek van vandaag is alles mogelijk. Wie dacht nog 5 jaar geleden dat onze bankpassen geskimd konden worden? En in sommige landen heb je geen pincode nodig. Handtekening op kassa bon is voldoende.
John (29-1-2010 om 13:29)
Pincodes kan je niet van een pas afhalen, waarom hebben als die automaat skimmers er anders een camera bij hangen ? code staat gewoon niet op de pas en is er ook niet uit af te leiden. zijn broodje aap verhalen. ze zullen wel de code bij de pas gehad hebben.
Cookie-instellingen beheren