Weerbericht:
Vannacht in het noorden nog een bui. Dinsdag overdag stevige (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

'Geen link schietpartij en buurt'

Toegevoegd: 29-01-2010, 08.59 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De betrokkenen van de schietpartij afgelopen weekend in het Vlissingse middengebied hadden geen link met de buurt. Dat zegt wijkagent Joanne Kodde vandaag in de PZC.


Kodde zegt in de krant dat het incident overal had kunnen gebeuren. Ondanks dat geeft de wijkagente wel aan dat de recente schietpartij het onveilige gevoel in de buurt alleen maar heeft versterkt.
 
Het middengebied, dat het deel van Vlissingen tussen de Paul Krugerstraat en de Sloeweg omvat, komt immers regelmatig negatief in het nieuws. Deze zomer overleed een man na een mishandeling op straat en deze week nog werd een meisje bijna van haar scooter beroofd.
 

Na het incident deze zomer werd een samenscholingsverbod ingesteld. Burgemeester Wim Dijkstra heeft gisteren tijdens de raadsvergadering gezegd de overlast in de wijk hard te willen aanpakken. Zo zou er bijvoorbeeld mobiel cameratoezicht moeten komen. Verder wordt preventief fouilleren op wapens en het invoeren van een nieuw samenscholingsverbod niet uitgesloten. Om tot de maatregelen te komen zal de wijk eerst aangemerkt worden als 'veiligheidsrisicogebied'.

De Politie Zeeland beschikt sinds 1 december weer over een aantal wijkagenten. In totaal zijn er nu acht wijkagenten actief. Meerdere van hen houden zich bezig met de problematiek in Vlissingen en Oost-Souburg.
 
Zie ook:
- Drie arrestaties na schietpartij Vlissingen (24-01-2010)
- Onderzoek naar schietpartij in Vlissingen (23-01-2010)
- Zeeland heeft weer wijkagenten (01-12-2009)
- Meer artikelen over het samenscholingsverbod op Zeeuwseregio.nl


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
NoNo (30-1-2010 om 09:55)
Hoezo 'geen link schietpartij en buurt'? Deze gasten wonen in deze buurt. Dat er vriendjes uit andee wijken bij zijn zal best maar zeg net dat er geen link is
Pippa (30-1-2010 om 09:42)
Het is inderdaad moeilijk voor de politie ze hebben veel te veel regels en protocollen waar ze mee moeten werken,maar bewoners moeten een buurtwacht instellen,of is dat er al?,sterke gemotiveerde mensen.Maak er een fijne gezellige wijk van samen!Vlissingers zijn sociaalvoelend,altijd geweest !
MotoRob (29-1-2010 om 18:15)
@Lisa, je slaat de spijker op de kop, echter, die crimineeltjes zijn beter georganiseerd als de brave burgers, die gastjes opereren in goepjes en de brave burgers zijn eenheden die los van elkaar staan, het valt niet meer om die te organiseren om het heft dan maar in eigen hand te nemen.
De man met armen (29-1-2010 om 15:03)
@ Lisa Je kan niet veel zelf er aan doen, er is zo'n mooie uitspraak iets met eigen rechter spelen en dat at niet mag. Je kan het alleen pratend oplossen maarja ik gok dat ze daar niet echt onder de indruk van zijn.
Sjaak (29-1-2010 om 11:55)
Het is de overheid die er voor zorgt dat de politie niet altijd kan optreden, of ze mogen juridisch gezien niet, of er is geen geld voor extra politie. De politieagenten willen wel optreden maar mogen en kunnen soms niet altijd. De politie heeft heel veel regels waar zij zich aan moeten houden.
Lisa (29-1-2010 om 11:06)
Een nieuwe wijkagent kan ook niet 'ijzer met handen'breken. Zij is ook aan regels gebonden. Stroop jullie mouwen op ipv te zitten mauwen en af te wachten en probeer samen met Joanne er weer een leefbare wijk van te maken!!!! Succes!!!!
Cookie-instellingen beheren