Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
70 files van totaal 278 km

Politie vordert vijf rijbewijzen in

Toegevoegd: 31-01-2010, 16.03 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Door de politie Zeeland zijn het afgelopen weekend de rijbewijzen ingenomen van vijf weggebruikers omdat zij onder invloed van alcohol hadden gereden.

Een 45-jarige automobilist uit Oostburg werd zaterdag rond 19.30 uur in zijn woonplaats betrapt op rijden onder invloed. Hij had 4 maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.


Op de Vlissingsestraat in Middelburg zagen agenten zondag rond 00.15 uur een snorfietser slingerend over de weg rijden. De bestuurder, een 49-jarige Middelburger, kreeg een stopteken waarna hij moest blazen. Bleek dat hij bijna 5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.

In Oostburg, op de Schorpioen, zagen surveillerende agenten zondag rond 04.00 uur een auto rijden die op vreemde punten remde en met wisselende snelheid reed. Ze besloten de bestuurder een stopteken te geven en hem te laten blazen. Bleek te gaan om een 20-jarige man uit Oostburg. Ook hij had teveel alcohol op.

In Westkapelle werd omstreeks 04.15 uur op de Zuidstraat een 28-jarige Middelburgse automobilist betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Ter hoogte van de Westkapelseweg te Zoutelande was rond 06.00 uur een 47-jarige man uit de gemeente Veere met zijn auto in de sloot beland. Ook hij had ruim 3,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.

De ingevorderde rijbewijzen zullen worden opgestuurd naar de officier van justitie. Die zal beslissen hoe lang de bestuurders hun rijbewijs kwijt zullen zijn.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sandra (1-2-2010 om 17:41)
Zonder dat de jongens die getuige en nuchter waren gehoord te hebben konden zij zonder enig bedankje naar huis. Je zou bijna als ouder zeggen laat maar, dit is de tweede keer dat onze zoon iemand uit het water haalt, iets dat wij als ouders eigenlijk een heel normale zaak vinden.
Sandra (1-2-2010 om 17:40)
Hulde aan de jongens die de auto met bestuurder de berm zagen afglijden en de hulpdiensten hebben gewaarschuwd (waar ze vervolgens ruim een uur op hebben moeten wachten), nergens genoemd worden. Onze zoon heeft de bestuurder uit de auto gehaald die in de sloot lag.
Marinet (1-2-2010 om 02:34)
Prima werk van de politie,heel jammer dat het telkens weer gebeurd dat ze de verantwoordelijkheid niet kennen,
Jan (31-1-2010 om 18:45)
Via deze mail doe ik mijn waardering uitspreken voor de politie om deze zogenaamde bestuurders hun rijbewijs af te nemen. De eerste jaren niet meer terug geven.
Hennie (31-1-2010 om 17:40)
Nooit meer teruggeven! Wie als een moordmachine de weg op gaat, moet gedwongen worden te voet te gaan. Geen pardon! Zuipen leren ze toch nooit af. Eens rijden ze iemand dood en dan brult iedereen ach en wee!.
Mike (31-1-2010 om 16:32)
In Engeland ben je je rijbewijs kwijt voor minimaal 1 jaar, ook een fikse boete
Cookie-instellingen beheren