Weerbericht:
Op veel plaatsen bewolkt, maar vooral in het zuid(oost)en later ook zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer zet woning in lichterlaaie

Toegevoegd: 01-02-2010, 15.52 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Vandaag heeft de dagploeg van de Stadsgewestelijke Brandweer Vlissingen-Middelburg een realistische oefening gehouden.


In samenwerking met het Trainingscentrum Brandweer Vlissingen werd een echte brand bestreden in een woning aan de Sottegemstraat. De woning was ter beschikking gesteld door l'escaut woonservice en staat op de lijst om gesloopt te worden om vervolgens plaats te maken voor nieuwbouw.

Doel van de training was het oefenen van een brand in een woonomgeving. Tijdens de oefening werden opnames gemaakt voor een bedrijfsfilm van Dräger, een merk voor veiligheidsapparatuur.

Nadat de brand uitslaand was geworden, werd gestart met het daadwerkelijke blussen.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Charles (1-2-2010 om 18:30)
Ik adviseer R. zijn/haar zus contact op te nemen met www.dasjegoedrecht.nl. Mijn nichtje moest zelfs een reserve sleutel laten bij maken om haar borg terug te krijgen. Te gek voor woorden. L'escaut verdient een koude douche!
Jan (1-2-2010 om 18:01)
Een leuke oefening voor de brandweer maar wat R schrijft geeft ook aan hoe Le'Scout met zijn huurders omgaat dat was al zo bij Basco.zijn dus nog niets veranderd.
Vlissinger (1-2-2010 om 17:51)
Hoezo belachelijk? wees blij dat er getrained wordt, er is geen beter leermeester dan de praktijk! als jou woning in brand staat zijn er getrainde mensen om te blussen. dan ben je ze dankbaar.
R.Slof (1-2-2010 om 17:50)
Echt van de gekke ,ik woon 50 meter verder alles stinkt naar rook ,als ik een brandje stook bij wijze van speken staan gelijk de politie aan me deur ,denk eens aan het milieu ,kan echt niet
Firefighter (1-2-2010 om 17:47)
@patrick: waarschijnlijk kost dit minder dan naar een duur trainingscentrum gaan. Het is voor iedere brandweerman/vrouw verplicht om jaarlijks realistisch te oefenen. Logisch ook, omdat we dan leren hoe we ook jou huis kunnen blussen en belangrijker nog, hoe we jou eventueel nog kunnen redden.
Frits (1-2-2010 om 17:44)
Patrick, ontzettende stakker!! Weet je dan niet dat je daar allang voor betaald hebt?? Whoehahahhaa!!
Cookie-instellingen beheren