Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en een enkele bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Zorgcentrum toneel brandoefening

Toegevoegd: 03-02-2010, 23.14 uur
Zorgcentrum toneel brandoefening
Door: Roland de Jong
GOES - Zorgcentrum Rehoboth in Goes was woensdagavond het toneel van een brand- en ontruimingsoefening. Hieraan deden zowel de brandweer als een team van bedrijfshulpverleners van het zorgcomplex mee.


Volgens het scenario was er brand ontstaan in een kachel in één van de kamers op de eerste verdieping. Door deze brand hadden verschillende personen verwondingen opgelopen. In de kamer zelf bevond zich ook een slachtoffer dat gered moest worden. De andere slachtoffers waren in paniek andere kamers ingerend.

Nadat het brandalarm was afgegaan, kwam de dienstdoende ploeg van bedrijfshulpverleners om de afdeling te ontruimen en tevens op zoek te gaan naar slachtoffers in de verschillende ruimtes. De BHV'ers troffen voor de brandende kamer een slachtoffer aan dat in paniek was en bovendien flinke brandwonden had.

Dit slachtoffer kon aan de het hoofd van de BHV-ploeg enige informatie geven omtrent het aantal slachtoffers. Het slachtoffer in de kamer werd gered door de inmiddels gealarmeerde brandweer. Met behulp van de ladderwagen kon nog een slachtoffer worden gered dat in paniek naar het balkon was gelopen.

Nadat de brand was geblust bleken er nog twee slachtoffers vermist te zijn. Hierop kon de BHV-ploeg nog een keer aan de slag om de slachtoffers te vinden. Nadat de laatste slachtoffers waren gevonden en afgevoerd, kon teruggekeken worden op een leerzame oefening.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
BHVer (5-2-2010 om 18:47)
Ja we zijn gewoon steengoed!! Haha, groetjes een van de zwoegendeo BHVer s
... (5-2-2010 om 12:36)
Sjonge het lijkt net echt zeg, ik blij dat ik niet moest werken...toppie!!
...... (4-2-2010 om 18:27)
Tjonge wat doen je weer goed werk zeg..... je staan er zorgzaam op....:-) Nu ook zo goed reageren als er echt brand is he!!....
..... (4-2-2010 om 12:14)
Collega's, jullie staan er goed op hoor :-) OP naar de volgende ronde haha
Cookie-instellingen beheren