Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Maatregelen tegen overlast jaarwisseling

Toegevoegd: 04-02-2010, 09.27 uur
Door: Roland de Jong

DOMBURG - De gemeente Veere vindt dat de vuurwerkcampagne op scholen eerder gestart moet worden. Ook moeten ondergrondse containers eerder afgesloten worden.
 

Tijdens de afgelopen jaarwisseling werd in totaal voor zo'n 12.330 euro aan schade aangebracht aan gemeentelijke eigendommen. Dat was ongeveer 1.000 euro meer dan vorig jaar. In Koudekerke was het schadebedrag het grootst: 5.470 euro. Dat was voornamelijk het gevolg van schade aan een basisschool.
 
Naast de bovengenoemde maatregelen wil het college ook gebruik
gaan maken van buitengewoon opsporingsambtenaren die preven-
tief gaan optreden op dagen dat vuurwerk verkocht en afgestoken
mag worden, dit om overlast en vernielingen te beperken.
  
Veere laat weten dat waar mogelijk de schade op de daders verhaald zal worden. Volgens de gemeente wordt in sommige gevallen nog onderzocht wie de dader is.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk (5-2-2010 om 14:53)
@ikke: Verbieden is NOOIT een oplossing dat is weglopen voor de problemen. Laat de politie in die periode maar eens minder staatskasspekken dan kunnen ze de ECHTE problemen aanpakken.
R&O (5-2-2010 om 01:40)
@ al die personen die het vuurwerk maar willen afschaffen. Wij bepalen toch zelf of we het vuurwerk kopen of niet het is vervuilend, maar als je het daarna weer opruimt is er toch geen probleem. En mensen die geen vuurwerk kunnen veroorloven, die kijken toch mee met de andere mensen.
Ikke (4-2-2010 om 20:51)
Totaalverbod op vuurwerk! Beter voor het milieu en de portomonee. En zware straffen op vuurwerk, drugs en drank bezit.
Vonck (4-2-2010 om 16:27)
Of de vernielingen direct met vuurwerk te maken hebben weet ik niet. Misschien dat de meegesmokkelde flessen en halve liters uit de super er meer aan bijdragen. Naast mij is een vuurwerkdepot/winkel (erg fijn) voor de deur werd de helft al afgegooid door de kopers. Zelfs daar is geen controle.
De bree (4-2-2010 om 15:20)
Jammer dat oude mensen vaak weer klagen over vuurwerk afschaffen. Helaas blijken zij niet over het denkvermogen te beschikken om te bedenken dat de vernielingen zoiezo niet toegestaan zijn, dus verbieden of niet het is verboden dus de vernielers zouden het niet laten om toch te doen wat ze willen.
Chicka68 (4-2-2010 om 15:18)
@Frans: Je slaat daar de spijker op zijn kop. Ik ben het helemaal met je eens dat gemeenten zelf het vuurwerk moeten gaan ontsteken. Scheelt zoveel leed en ellende en zo hebben ook de gezinnen, die het zich niet kunnen veroorloven, een mooi vuurwerk om te aanschouwen.
Cookie-instellingen beheren