Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
51 files van totaal 185 km

Fransman al bespoten met pepperspray

Toegevoegd: 05-02-2010, 17.56 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Fransman die gisteravond door de politie van de weg is gereden op de A58 bij Goes was eerder al tot stoppen gedwongen, maar ging er toen weer vandoor. Dat heeft de politie Zuid-Holland-Zuid bekend gemaakt.


De 29-jarige Fransman kreeg gisteravond op de A16 bij Dordrecht een stopteken. Hij negeerde dit en er startte een achtervolging. Die liep in eerste instantie door Brabant. Met hulp van een door de politie gecreëerde file lukte het de politie de verdachte te laten stoppen.

De bestuurder probeerde echter weer door te rijden. Een agent zag kans de 29-jarige met pepperspray te spuiten. Dat had geen resultaat en de verdachte reed gewoon verder.

Hij sloeg de A58 op. Hierbij haalde hij volgens de politie zulke hoge snelheden dat het andere verkeer op de snelweg gevaar liep. Uiteindelijk lukte het net voor de afslag Goes de verdachte van de snelweg te rijden. Zijn auto belandde in een sloot.

De 29-jarige verzette zich flink bij zijn aanhouding. In de sloot bij de auto vond de politie diverse soorten drugs. De verdachte is ingesloten in een politiecel.
 
Zie ook:
- Ongeval na wilde achtervolging A58 Goes (04-02-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (6-2-2010 om 14:41)
Inderdaad Frans je slaat de spijker op zijn kop. Ook hoor je niemand, dat de politie met deze actie gevaar voor hun eigen leven nemen met deze dappere inzet. Ik geef ze een dikke pluim. Moet maar eens afgelopen zijn met dat softe gedoe in Nederland, gewoon zware straffen geven.
Arie (6-2-2010 om 11:13)
Zeker leg ik een stuk schuld bij de politie als bij een ongeval een onschuldige voorbijganger gewond raakt of erger, de politie is mede aanstichter van de gevaren die ontstaan bij een achtervolging, als er gewonden vallen of erger, was het het dan nog steeds waard? Je kan er op wachten!
Zeeuws meisje (6-2-2010 om 00:27)
Goed gewerkt politie!! Keihard aanpakken die lui. Niet van dat softe gedoe, wat sommigen willen, want dan gaat er vandoor.
Frans (6-2-2010 om 00:13)
Marco,er is helemaal geen cellentekort hier,integendeel want België maakt nu gebruik van het cellenoverschot in Nederland.Vraag je nu maar eens af waarom er hier cellenoverschot is......??!!
John (5-2-2010 om 21:57)
Zeker Marco , Maar die Fransman loopt zijn straf echt niet mis. Denk dat hij wel met alle bewijsstukken overgeleverd word aan de Franse politie. Daar zijn ze niet zo mild als hier. Jaren de bak in , als drugs dealer, vandaar zijn vlucht. Er zullen er daar dan ook meer opgepakt worden.
Natas (5-2-2010 om 21:04)
Goed werk van de politie,lekker op z,n hielen zitten,als er niks aan de hand is, laat je je niet opjagen en word je niet zenuwachtig.alleen jammer dat rechtbank en derg. in zielige verhalen trapt.
Cookie-instellingen beheren