Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
45 files van totaal 159 km

Nieuw convenant rampenbestrijding

Toegevoegd: 08-02-2010, 17.04 uur
Door: Daniëlle Gillesse
MIDDELBURG - Donderdag ondertekenen Het Nederlands Rode Kruis (NRK) Zeeland en de Veiligheidsregio Zeeland een convenant over de uitvoering van het proces opvang en verzorging van slachtoffers na een ramp of crisis.


Er bestaat al een intensieve samenwerking tussen de dertien Zeeuwse gemeenten en het NRK in Zeeland voor dit proces. De ondertekening van het convenant kan worden beschouwd als een vastlegging van de jarenlang gevolgde praktijk.

Nieuw is dat de afspraken nu niet meer door dertien afzonderlijke gemeenten en het NRK worden gemaakt, maar dat de Veiligheidsregio Zeeland als contractpartij naar het Nederlands Rode Kruis in Zeeland optreedt.

Het convenant wordt door voorzitter J. Lonink van de Veiligheidsregio Zeeland en bestuursvoorzitter P. Bouman van het Nederlands Rode Kruis in Zeeland ondertekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren