Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man opgepakt voor zedenzaak met ontvoering

Toegevoegd: 09-02-2010, 14.26 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdag een man aangehouden die wordt verdacht van de ontvoering en verkrachting van een 13-jarig meisje uit Huijbergen. Het meisje werd destijds weer vrijgelaten in Rilland.


De man die nu is aangehouden is een 23-jarige inwoner van Ossendrecht. In het politieonderzoek dat werd opgestart na het zedenincident half december, is de man volgens de politie als verdachte in beeld gekomen. De verklaring van het slachtoffer heeft daarbij een belangrijke rol gespeeld.

Bij een zoeking in zijn woning werden dinsdagmorgen sporen gevonden die hem in verband brengen met de zaak. Forensisch rechercheurs hebben aanvullend onderzoek gedaan in de woning. De politie doet geen nadere mededelingen over de aangetroffen sporen. Het slachtoffer en haar familie zijn ingelicht over de aanhouding.

Het 13-jarig meisje fietste woensdagmorgen 16 december vorig jaar rond 07.30 uur over de Moerkantsebaan naar haar school in Bergen op Zoom toen ze werd ontvoerd door een onbekende, blanke man. Hij nam haar mee in een witte personenauto en verkrachtte haar. Enige tijd later liet de ontvoerder het meisje weer vrij in de buurt van het waterzuiveringstation in Rilland.

De opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht hebben vorige week aandacht besteed aan de zaak. Daarop kwamen zo'n tachtig tips binnen die mede hebben bijgedragen aan de doorbraak in de zaak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Diana (10-2-2010 om 15:14)
Heel veel sterkte voor het meisje en haar familie, afschuwelijk om hiermee te moeten leven...
WRX (9-2-2010 om 23:25)
Binnenkort is hij weer vrij. Moeilijke jeugd enzo....... Waar gaat het heen in dit land met de straffen?
Peter (9-2-2010 om 19:28)
Hoop dat hij nooit meer vrij komt maar jammer genoeg staan ze zo weer buiten meestal
Janet (9-2-2010 om 18:45)
Daar ben ik nu echt heel blij om. Ik heb de berichtgeving over dit verschrikkelijke voorval gevolgd en ben opgelucht dat de verdachte is opgepakt. Ronduit schandalig wat die rotvent heeft gedaan. Ik wens het meisje heel veel sterkte. Ik wens die vent een straf erger dan hij zich kan bedenken.
Dima (9-2-2010 om 18:37)
Hopelijk hebben ze de juiste te pakken !! Nooit meer loslaten zulke figuren! Op water en brood de rest van hun leven en laten fietsen in de cel om energie [ groene stroom dus....] op te wekken zodat we er nog iets aan hebben en ze ons niet alleen geld kosten......sterkte voor het slachtoffertje !!
Tja (9-2-2010 om 18:29)
Inderdaad goed werk van politie en de burger. Beter, laat die wietrechercheurs zedenzaken aanpakken. Krijgen ze tenminste respect van mij en de rest van het volk. Maar thnx politie en burger voor het volk dienen. En sterkte voor de slachtoffer(S)
Cookie-instellingen beheren