Weerbericht:
Onstabiel zomerweer met geregeld (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Inbraken en overval oost-Souburg opgelost

Toegevoegd: 09-02-2010, 16.24 uur
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - De politie heeft met de aanhouding van vijf personen een fors aantal inbraken en een gewapende overval op een winkel in Oost-Souburg opgelost.


De politie kwam tot dit resultaat na een arrestatie op 27 januari. Die nacht werden bij een inbraak in een bruidsmodewinkel aan de Kanaalstraat in Oost-Souburg twee mannen van 23- en 27 jaar op heterdaad aangehouden.

Bij onderzoek in de woning van één van de verdachten werd een grote partij kleding aangetroffen. De kleding bleek afkomstig van een winkelinbraak die in oktober 2009 was gepleegd bij de Jeans-Inn, ook in Oost-Souburg. 
 
 
In de woning werden ook nog andere goederen aangetroffen, afkomstig van woninginbraken welke onder meer gepleegd waren in Oost-Souburg.

Na de aanhouding van deze twee verdachten op 27 januari zijn doorzoekingen gedaan in nog meer woningen. Hierbij werden nog meer goederen gevonden, afkomstig van andere inbraken. Er werden nog eens drie verdachten aangehouden.

Bij de diefstallen in winkels en woningen werden onder meer geld, sieraden, fotoapparatuur, kleding, kleine elektronische apparatuur maar ook auto's weggenomen. Deze weggenomen auto's werden later weer gebruikt om nieuwe inbraken en diefstallen te plegen.

Alle verdachten van de diefstallen, gepleegd in de periode 2009-2010, zijn afkomstig uit Oost Souburg en zijn tussen de 19 en 30 jaar oud. Vier personen zitten momenteel in voorlopige hechtenis.

Het rechercheteam van de politie is nog volop bezig met het onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Het politieteam neemt zelf contact op met de gedupeerden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Souburg (13-11-2013 om 22:24)
Inbraken diefstal is allemaal het zelfde als wat nederland doet met belasting begrijp die mensen wel die dat doen en de mensen die alles hebben die kunnen dat niet begrijpen die missen niks. Iedereen wilt veel geld en maar jaa sommige mensen krijgen geen baan
Gedupeerde (11-2-2010 om 22:35)
Ik snap niet dat souburger zo'n reactie kan geven.Wij waren onlangs ook slachtoffers van een inbraak.Het is niet alleen de spullen die ze stelen maar je bent ook je veilige thuis kwijt.Ik hoop dat ik ooit dat gevoel terug krijg.Ze hebben onze spullen mee genomen waar ook wij hard voor werken.
Echte Souburger (11-2-2010 om 00:13)
Leuk, als je dit zomaar goedkeurt. Tot iemand bij jou ineens de boel weghaalt of vernielt of je overvalt en je de eerste jaren een trauma bezorgt. "deze mannen moeten toch (sorry, tog) ook eten en omdat ze geen werk hebben"?!?! lekkere mentaliteit om dan maar te gaan stelen van anderen!!
Souburger (10-2-2010 om 13:26)
Ik vind dat deze mannen een 2e kans verdienen het kan zo zijn dat deze mannen niet anders konden dan inbraken en overvallen want niet iedereen heeft dezelfde kansen in NL ook al denken mensen vaak van wel deze mannen moeten tog ook eten. ik wil nog weleens zien wat jij doet als je geen werk hebt
Import (10-2-2010 om 12:34)
Kreeg gisteren bericht dat de daders van de inbraak in onze woning in Souburg waren opgepakt. Zullen deze heren wel geweest zijn. Goed nieuws!
Jan van Souburg (10-2-2010 om 10:39)
Heel goed werk.
Cookie-instellingen beheren